Trend alert: dit seizoen dragen we massaal de cropped blazer

Hello, classic!

Lees ook

Met een goede oversized blazer zit je dit seizoen helemaal goed. Je hebt namelijk een staple piece voor elke gelegenheid; van werken op kantoor tot een avondje uit. Maar heb je het nieuwste exemplaar blazer al gezien? De cropped blazer is namelijk hot en happening.

Oversized blazer

Van puffer jackets tot trenchcoats en van leren jassen tot blazers: wij worden er heel blij van. Of je nu gaat shoppen, naar kantoor moet of op stap gaat – je outfit is niet compleet zonder een goede blazer. De laatste jaren was de blazer vooral in maatje oversized ontzettend populair. Over een white tee en jeans, met matching suit pants of over een little black dress: je kunt er eindeloos mee combineren.

Stukkie korter

Hoewel we zéker nog geen afscheid nemen van de oversized blazers, is er momenteel wel een ander maatje dat aan populariteit wint. De komende maanden mogen de blazers namelijk wat minder oversized en een stuk korter. Yes, de cropped blazer is dé trend van het moment.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Romee Strijd (@romeestrijd)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMANDA FRANZÉN (@amandafranzeen)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alicia Roddy (@lissyroddyy)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Angelica Blick (@angelicablick)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nadia Aboulhosn (@nadiaaboulhosn)

Combineren

Net als de traditionele blazer kun je de cropped-versie op verschillende manieren combineren. Draag ‘m met een matching broek of rok zoals Romee Strijd en Alicia Roddy of juist casual boven jeans.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiffany Hsu (@handinfire)

Een cropped blazer is de ideale manier om een klassiek pak een tikkeltje edgier en sexyer te maken. Draag de blazer open over een korte kanten top of juist dicht zoals Tiffany Hsu. Maak je look af met een red lip en je favoriete handtas en je bent ready for the night.

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook