Empowering women: deze 6 feministische podcasts moet je luisteren

Oordoppen in en luisteren maar!

Voor inspirerende verhalen en onderwerpen over de vrouw van nu hoef je tegenwoordig geen documentaires meer te kijken. Via streamingmedia vind je namelijk een groot scala aan podcasts waarmee je je dagelijkse feministische portie gewoon te horen krijgt. Let's tune in! 

1. The Receipts

In The Receipts schuif je aan bij de meidenpraat van Audrey Indome, Tolani Shoneye en Minela Sanchez. De podcast bestaat sinds 2016 en heeft sindsdien de hitlijsten bestormd. Ze praten over verschillende feministische en niet-feministische onderwerpen, zoals ras, religie, seks, relaties en mental health.

2. Black Gals Livin'

De bekroonde podcast Black Gals Livin' wordt gemaakt door Vic en Jas, die ons wekelijks een grondige analyse geven van de populairste onderwerpen op je Twitterfeed en onderwerpen waar millennial-vrouwen echt om geven. Elke maandag komt er een nieuwe podcast online waarin ze praten over mental issues, popcultuur en - vooral – willekeurige shenanigans.

3. Unsubscribe with Jada + Louise

Een portie positiviteit krijg je zeker bij de podcast Unsubscribe with Jada + Louise. In de podcast proberen de twee dames luisteraars in staat te stellen zich 'af te melden' voor negativiteit en zich opnieuw te abonneren op gedragspatronen die hen helpen de beste versie van zichzelf te zijn. Met interessante gasten en onderwerpen is de podcast zeker het luisteren waard!

4. The Guilty Feminist

Oordoppen in en lachen maar. Met The Guilty Feminist is het elke aflevering lachen geblazen. Elke week bespreken presentatrice en komiek Deborah Frances-White en haar gasten onderwerpen waar 'alle 21e-eeuwse feministen het eens over zijn'.

5. She's All Fat: A Fat Positive Podcast

In de podcast She's All Fat: A Fat Positive Podcast bieden de makers luisteraars een save space voor dikke vrouwen, dikke trans- en queer-mensen en dikke personen van kleur. Samen met activisten, ontwerpers, schrijvers, queer-iconen en andere gasten praten ze over dik activisme, dikke zichtbaarheid en radicale eigenliefde.

6. Damn Honey

Ook op Hollandse bodem is er een podcast waar menig feminist blij van wordt: Damn, Honey. In deze podcast bespreken Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, vaak vergezeld door een gast, onderwerpen waar vrouwen* van deze tijd mee moeten dealen. Van de menstruatiecyclus tot cat calling, vrouwen in de politiek en het niet-moederschap.

*Damn Honey schrijft bewust vrouwen* omdat de podcast voor iedereen is, maar vooral herkenbaar voor mensen die zichzelf als vrouw identificeren of niet in hokjes passen. 

Bron: Glamour Magazine | Beeld: Only Murders in the Building