Back to the 90's: de haarclip is terug van weggeweest

Dit seizoen rocken we de haarclip á la Bella Hadid.

Niet alleen op het gebied van kleding bespeuren we vaak nieuwe trends: ook haaraccessoires komen en gaan. Een accessoire dat we nu veel spotten, is de grote haarclip. Hij wordt ook wel de 'claw clip' genoemd en staat beeldig bij (middel)lange kapsels. Op TikTok is er ook nog eens een video over de haarclip viral gegaan, waarin we kunnen zien hoe we hem zo stevig mogelijk vast kunnen zetten. Score!

Terug van weggeweest

De claw clip is niets nieuws, maar juist een terugkerende trend. In de jaren '90 rockten veel vrouwen deze look ook al. Het is ook ideaal: je hoeft amper moeite te doen voor je kapsel en alles blijft stevig zitten. Bovendien zie je er gegarandeerd stijlvol uit. Het enige waar wij nog weleens problemen mee hebben bij haarclips, is ervoor zorgen dat al ons haar de hele dag in de clip blijft zitten. Gelukkig is daar het redmiddel TikTok, die vol zit met handige hacks.

@amyflightx This is a game changer #fyp #fy #clawclip #clawgrip #hairtutorials ♬ Good Days - SZA

TikTok-gebruiker Amy Flight heeft zelf prachtig lang, strawberry blonde haar dat ze vaak opsteekt. In de video laat zien hoe eenvoudig het eigenlijk is. Eerst maakt ze een lage staart, die ze nog weer een klein beetje naar beneden trekt. Het haar boven het elastiekje verdeelt ze vervolgens in twee stukken, waardoor er een gat ontstaat. Ze trekt haar staart van onder naar boven door het gat heen, maar stopt vlak voordat al het haar omhooggehaald is. Daarmee zorgt ze ervoor dat haar haren precies de juiste vorm hebben voor de claw clip. Ze houdt het haar goed vast, klemt de clip eromheen, trekt wat plukjes aan de voorkant los en voilà! Een prachtig opgestoken kapsel. Ook op Instagram zijn ze fan, en delen we hieronder onze favoriete kapsels met de hair clip.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tort (@tortware)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Karhmel (@karhmel)

Op naar de winkel

Of je nu middellang of heel lang haar hebt, in welke haarkleur dan ook: een claw clip staat altijd leuk en stijlvol. Je kunt je kapsel zo rommelig maken als je zelf wilt, maar het ziet er altijd put together uit. Bovendien zijn claw clips verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en maten. Wij gaan er zeker nog eentje in huis halen om deze haarstijl extra vaak te rocken deze lente!

Bron: Beautybay | Beeld: Instagram, TikTok, BrunoPress