Nicola Coughlan was als de dood dat ze haar rol in Bridgerton kwijt zou raken

De actrice deelt haar angsten over werken aan zo'n groot project.

We kunnen ons Bridgerton niet meer voorstellen zonder Nicola Coughlan als wallflower Penelope Featherington. Toch was de actrice zelf niet zo zeker over de rol. Zo deelt ze openhartig dat ze bang was dat ze ontslagen zou worden van de show.

Grotere naam

Bridgerton is een fantastische kans voor Nicola. Toch was de actrice lange tijd bang dat ze vervangen zou worden door iemand die al een grotere naam had gemaakt in Hollywood. Toen ze de rol kreeg, kon ze daar amper van genieten. "Ik had het fantastisch moeten vinden", vertelt ze in een gesprek met The New York Times. "Maar in plaats daarvan dacht ik: dit is fishy. Ik weet het niet."

In het verleden had Nicola genoeg verhalen gehoord van andere acteurs 'die werden ingehuurd voor prestigieuze projecten, maar werden ontslagen wanneer de studio een grote naam eiste'. De actrice vreesde dat zij eenzelfde toekomst tegemoet ging, maar het tegendeel bleek waar. Chris van Duser, de producer van Bridgerton, was blij met Nicola als Penelope. "Ik ben blij om te zeggen dat ik helemaal weg van haar ben, net als ieder ander", vertelde hij daarover.

Op hakken lopen

Het was overigens niet de enige keer dat Nicola bang was ontslagen te worden van Bridgerton. Voor de actrice vond er nog een zenuwslopend moment plaats toen ze een gesprek had met de kostuumontwerper. "Ellen Mirojnick, de costume designer van seizoen 1, zei: 'Je bent te klein, dus we gaan hakken voor je zoeken", herinnerde Coughlan zich van dat moment. Aan US Weekly vertelde ze daarover dat ze op dat moment weer voor haar ontslag vreesde, want de Ierse kan helemaal niet op hakken lopen. "Ik was zo bang om ontslagen te worden, want ik kon niet geloven dat ik zoveel geluk had om deze baan te krijgen."

Seizoen 4

Dat Nicola wel zeker is van haar rol, mag nu wel duidelijk zijn. Ze doet het fantastisch als Penelope die een dubbelleven leidt. Toch weet de actrice dat er nog een lastig moment gaat komen voor haar. Zo is ze behoorlijk angstig voor het vierde seizoen van Bridgerton. Van dit seizoen wordt verwacht dat haar personage ook een man moet vinden. "Ik voel me gemakkelijker bij awkward en grappig zijn, dus het gaat een behoorlijke uitdaging voor me worden, want dit is niet mijn comfort zone."

Toch gaat de actrice die uitdagingen optimistisch tegemoet en wil ze blijven werken aan haar succes. "Op een bepaalde manier heb ik het gevoel dat ik nog maar net begin." Wij zijn in ieder geval benieuwd wat we nog meer van Nicola zullen zien!

Bron: People, New York Times, The One Show | Beeld: BrunoPress