Op deze manier verschilde Bridgerton seizoen 2 van de boeken

Met name de scène waarin Kate werd gestoken door een bij verliep behoorlijk anders!

Dear readers... Na het succes van het eerste seizoen van Bridgerton, konden fans niet wachten op het tweede seizoen. Heb je in de tussentijd de boeken van schrijfster Julia Quinn verslonden? Dan weet je dat het tweede seizoen niet helemaal overeenkomt met de boeken. Boeken niet gelezen? No worries, wij zetten de verschillen op een rijtje – en daarbij zijn spoilers onvermijdelijk.

De ontmoeting van Kate en Anthony

Anthony die Kate voorbijzag razen op haar paard en haar achtervolgde? Het is niet precies hoe de ontmoeting tussen de viscount en Miss Sharma in de boeken ging.

In het tweede deel uit de serie van Julia Quinn vindt de eerste ontmoeting plaats op de dansvloer, wanneer Anthony met Edwina danst – wat Kate geziens Anthony reputatie maar niets vindt. Dit is ook het moment waarop Kate kennismaakt met Bridgerton-broer Colin. En die vertelt haar dat Anthony enkel om praktische redenen een vrouw zoekt.

De jacht naar de identiteit van Lady Whistledown

Een man vinden om mee te trouwen? Het is niet de focus van Eloise. In plaats daarvan wil ze net als Queen Charlotte achterhalen wie het gezicht achter die van Lady Whistledown is. Haar obsessie voor de schrijfster groeit alleen maar. In de boeken, however, is hier maar weinig sprake van. Queen Charlottes karakter bestaat niet, Eloise geeft veel minder om de identiteit van Lady Whistledown en pas in het vierde boek ontdekt de lezer dat Penelope Featherington de mysterieuze schrijfster is.

De Sharma's

In het boek The Viscount Who Loved Me maken we niet kennis met de familie Sharma, maar met de familie Sheffield. Voor de Netflixserie werd ten eerste de naam van het gezin aangepast, maar ook de backstory van de Sharma's luidde anders.

Mary is Edwina's moeder en de stoefmoeder van Kate, maar voedde Kate op sinds ze een jong meisje was. Na de dood van hun vader, keren ze naar Londen om een goede match te vinden. Netflix voegde hier echter nog wat details aan toe. Zo was Mary Sharma de diamond van haar seizoen, maar werd ze door haar familie onterft toen ze besloot te trouwen met een griffier die al een dochter had. Ze vetrokken naar India, maar na de dood van haar man verkeert Lady Mary in financiële problemen. Ze vertrekken naar Londen om een man te vinden voor Edwina. Kate neemt vervolgens contact op met de vervreemde familie van haar stiefmoeder: als ze een vermogende Engelsman voor Edwina vindt, zal de familie de bruidsschat betalen en voor Lady Mary zorgen. Maar voor Kate, die immers geen bloedverwant is, geldt die deal niet.

De bijensteek-scène

In zowel het boek als in de serie wordt Kate tijdens een gesprek met Anthony gestoken door een bij. Dit zorgt ervoor dat Anthony in paniek raakt, want hij ziet flashbacks naar het moment waarop zijn vader werd gestoken en overleed. Wat er daarna gebeurt in het boek en in de serie? Dat verschilt enorm.

In het boek zien we dat Kate Anthony geruststelt door zijn hand op haar hart te leggen, zodat hij kan voelen dat het oké is. In het boek gebeurt wat anders. Anthony is zo geschrokken, dat hij het gif uit de huid van Kate zuigt. Een dingetje: Ze is gestoken op haar borst. Nog een dingetje: Zijn moeder en Lady Featherington zien dat wat op een compromitterende positie lijkt, en dus zijn de twee op dat moment gedwongen om te trouwen. Een verhaallijn die wat Netflix betreft te veel leek op die van Daphne die met Simon moest trouwen.

De driehoeksverhouding

In het boek ziet Edwina Anthony wel zitten, maar haar gevoelens voor hem blijven erg casual. Bovendien komt hun relatie niet heel ver, vanwege het bij-incident, waardoor Kate en Anthony moeten trouwen.

In de serie daarentegen ontwikkelt Edwina wel gevoelens voor Anthony. Vrij serieuze gevoelens. Ze accepteert zijn aanzoek en maakt serieuze aanstalten om met hem te trouwen. Pas bij het altaar aangekomen blaast ze de bruiloft af: ze realiseert zich dat zij niet de zus is die Anthony wil. Hoewel ze overstuur is, verzoenen de twee zich wanneer Kate van haar paard valt en bewusteloos raakt. Wanneer Kate bijkomt, moedigt haar zusje haar aan om voor haar eigen geluk te kiezen en om met Anthony te trouwen.

Eind goed, al goed! Tenminste, voor de Sharma's en Anthony. Er liggen nog genoeg verhaallijnen open en wij kunnen nu al niet wachten tot het derde én vierde seizoen.

Bron: Pop Sugar | Beeld: Bridgerton