Deze droom komt in Nederland het vaakst voor (en dit betekent het)

Dit verhaal speelt zich elke nacht bij veel mensen in het hoofd af.

Iedereen droomt, ook al hebben we dat zelf lang niet altijd door. Over sommige onderwerpen wordt vaker gedroomd dan over andere. Wat is het meestvoorkomende onderwerp in dromen van Nederlanders en wat betekent die droom?

Vaak dezelfde droom

Gemiddeld hebben we zo’n vier tot zes dromen per nacht, elke nacht weer. Er kan van alles voorbijkomen, van een heel vrolijk tot een heel eng of droevig verhaal. Ook kun je dromen dat je valt, waar je lichaam op reageert met een schokbeweging. Praat je weleens met anderen over dromen en zeggen ze dan dat ze precies dezelfde droom gehad hebben? Dat komt vaak voor, omdat er een paar onderwerpen zijn die vaker in dromenland langskomen dan andere. Dromen over honden, slangen, vreemdgaan, zwanger zijn en op reis gaan komen wereldwijd het vaakst voor. In Nederland is er zelfs één specifiek soort droom die bovenaan de lijst staat.

Meest voorkomende onderwerp

In Nederland dromen we het vaakst over een ex. Ook wereldwijd is dit een populair onderwerp: dromen over vreemdgaan of slapen met je ex staat in de algemene top vijf. Heb jij weleens een droom over een ex? Dat is dus helemaal niet raar. Het kan wel verwarring opleveren, zeker als je inmiddels gelukkig bent met iemand anders. Waarom zit diegene niet in het verhaal? Betekent dat dat je je huidige partner toch niet zo leuk vindt als je altijd denkt? Meestal is dat niet het geval. Wel betekent de droom iets wat niet al te positief is, namelijk dat je passie in je leven mist of dat je je zorgen maakt over de toekomst. Ook kan het betekenen dat je in je huidige relatie iets mist of dat je toch nog iets uit je vorige relatie moet afsluiten.

Verwerken in je slaap

In dromen verwerken we situaties uit het echte leven. Een droom over je ex kan dus betekenen dat je toch nog iets uit je vorige relatie met je meedraagt. Als je nog niet alles van je vorige relatie hebt verwerkt, kan dat een droom over vreemdgaan opleveren. Het is echter geen reason to panic. Het feit dat je die droom hebt, betekent immers dat je dingen uit die relatie aan het verwerken en afsluiten bent. Toch is het goed om bij jezelf na te gaan of je nog iets met die gevoelens moet, of dat je ze los wilt laten en je volledig op de toekomst wilt richten. In de meeste gevallen is de tweede optie de verstandigste. Je zult zien dat de dromen dan na verloop van tijd ook veranderen.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock