Oeps: 63 procent van de vrouwen weet haar juiste huidtype niet

Zo weet 1 op de 5 vrouwen niet dat ze eigenlijk een vette huid heeft.

Lees ook

Een goede skincare-routine samenstellen kan best overweldigend zijn. Welk serums gebruik je, welke moisturizers, en welke oliën? Nu zijn al deze producten verkrijgbaar voor verschillende soorten huidtypes, maar dan moet je wél weten welk huidtype je hebt. Wat blijkt? 63 procent heeft dat van haar mis.

Verkeerde huidtype

Wanneer het op skincare aankomt, is er nog zoveel te leren. Bijvoorbeeld welke huidverzorgingsproducten je echt niet met elkaar kunt combineren of hoe je huidveroudering rondom je ogen kunt vertragen. Maar het begint allemaal bij een goede basis en daarvoor is het belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. Uit onderzoek van Skin Trust Club blijkt alleen dat 63 procent van de vrouwen haar huidtype verkeerd heeft vastgesteld.

Van de deelnemers aan het onderzoek van Skin Trust Club dacht bijvoorbeeld 19 procent dat ze een gebalanceerde huid heeft, terwijl ze eigenlijk een vette huid heeft. 18 procent van de vrouwen met een vette huid dacht zelfs dat ze een droge huid had. Oeps.

Maar hoe weet je dan wat je huidtype is? Hoe kun je het dan wél goed vaststellen? Verschillende dermatologen leggen het uit aan Stylist.

Droge huid

De kans is groot dat je een droge huid hebt als het mat oogt, je geen zichtbare poriën hebt en je huid strak aanvoelt – met name wanneer je het net hebt gereinigd. In ernstige gevallen van een droge huid kan de huid barsten, rood lijken en ruw aanvoelen.

Vette huid

We weten allemaal wel dat een vette huid vaak glimt, maar je kunt het ook aan andere zaken herkennen. “Poriën zijn zichtbaar en de huid glanst op de plekken waar de poriën het meest zichtbaar zijn, meestal in de T-zone”, legt dermatoloog Dr Sam Bunting uit. Mensen met een vette huid hebben ook regelmatig last van mee-eters en puistjes. En make-up? Die blijft vaak niet de hele dag mooi zitten.

Gevoelige huid

Ervaar je een branderig gevoel nadat je huidproducten aanbrengt? Wordt het rood? Of jeukt het juist? Dan heb je te maken met een gevoelige huid. “Gevoeligheid kan zich op verschillende manieren uiten”, weet dermatoloog Dr Justine Kluk. “Een gevoelige huid kan intolerant zijn voor meerdere producten, of er droog en schilferig uitzien.” Met name geparfumeerde producten kunnen voor een branderig gevoel zorgen.

Bron: Stylist UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook