Zo voorkom je pijn bij het inlopen van je nieuwe schoenen

Gebruik deze trucjes voor je nieuwe paar schoenen.

PFW - Street Syle

Nieuwe schoenen zijn soms net als wilde paarden: moeilijk te temmen, maar o zo prachtig. Gelukkig is het niet onmogelijk om je schoenen in te lopen zonder je voeten te pijnigen. Wij delen enkele tips.

1. Bouw het rustig op

Heb je net nieuwe schoenen? Dan wil je daar natuurlijk het liefst meteen mee pronken - mits het niet die bergschoenen voor je vakantie naar de Dolomieten zijn. Toch kun je het dragen van je nieuwe schoenen beter rustig opbouwen om beknelde tenen en zere blaren te voorkomen. Volgens podotherapeut Miguel Cunha is de 2-4-6-8-methode zeker de moeite waard om te proberen.

Het werkt als volgt: draag je schoenen de eerste dag voor twee uur, de tweede dag voor vier uur, de derde dag voor zes uur en de vierde dag voor acht uur. Op dag vijf kun je je nieuwe schoenen aan zonder pijnlijke voeten te krijgen. Ideaal!

2. Met de föhn

Leren schoenen zijn mooi, maar kunnen ontzettend pijnlijk zijn om in te lopen – zoals bij Dr. Martens. Met een föhn kun je krappe plekken van je schoen losser maken door met een warme stand te blazen. Trek daarna dikke sokken aan en loop een stukje met de schoenen, zodat ze uitrekken. Let op: dit werkt alleen bij leer.

3. Gebruik een schoenspanner

Je kunt ervoor kiezen om je nieuwe schoenen zelf in te lopen, maar dan is de kans op pijnlijke voeten groot. Voorkom dit door schoenspanners te gebruiken. Hiermee worden je schoenen opgerekt zonder dat jij zere voeten van krijgt. Om ze nog meer op te rekken, kun je de schoenspanners een paar sokken aandoen. Probeer het maar eens!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress