Marie Claires weekendtips

Van een koud ijsbad middenin de duinen tot een toffe virtuele vliegervaring.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Maak een strandwandeling en koel af in een ijsbad

We schreven onlangs nog over de voordelen van een koude douche op je lijf, maar wist je dat je dit ook naar een hoger niveau kunt tillen? We present to you: het ijsbad. Dit weekend organiseert Back to Nature Hikes weer een zogenoemde Hike & IJsbad in IJmuiden. Tijdens dit fijne event wandel je eerst een uur over het strand en door de duinen voordat je in een bad met ijskoud water én ijsblokjes stapt.

Wanneer:

Zondag 1 mei, van 10:00 - 13:00.

Waar: 

Beachclub Makai in IJmuiden.

Bezoek een tulpenpluktuin

In de randstad zul je ze niet vinden, maar net daarbuiten vind je momenteel tig pluktuinen vol tulpen. Met name in het noorden van ons land heb je genoeg plekken waar je het aangegeven stukje land van de boer op mag, om zelf een boeket tulpen bij elkaar te plukken. Hoe leuk is dat?

Ervaar hoe het is om te vliegen

Altijd al eens willen weten hoe het is om te vliegen? In Groningen kun je dat dit weekend ervaren. In het Groningse Forum staat vanaf 30 april een vluchtsimulator, waardoor je kunt ervaren hoe het is om als vogel te vliegen. Met een VR-bril op zweef je dan door de straten van San Francisco.

Wanneer:

Vanaf 30 april tot en met 8 mei.

Waar: 

Het Forum, Groningen.

Netflix and chill

Ben je toe aan een weekendje niksen? Met Koningsdag net achter de rug en Bevrijdingsdag in het vizier is dat logisch. Gelukkig kun je ook veel leuks streamen op video-on-demand diensten. Bijvoorbeeld de documentaire The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes op Netflix, of We Own This City seizoen 1 op HBO.

Beeld: BrunoPress