Aha: dit is de beste manier om je parfum aan te brengen

Als iemand er meer over weet, dan is het queen of perfume Mona Kattan wel!

We spenderen vaak een pretty penny aan onze parfums, dus het is logisch dat we zo lang mogelijk willen genieten van een eau de toilette. Een aangebrachte geur die tegen de lunch al is vervlogen? Dat verstaan we daar niet onder. Gelukkig is er een manier om dat een beetje tegen te gaan. Het zit ‘m allemaal in de juiste manier van aanbrengen. Parfumgoeroe Mona Kattan legt het uit.

Een gehydrateerde huid is key

We willen allemaal zoveel mogelijk uit onze fles eau de toilette of eau de parfum halen. Om te voorkomen dat de geur snel vervliegt, is het belangrijk dat je de geur op de juiste manier aanbrengt. “De beste manier om parfum aan te brengen, is door ervoor te zorgen dat je het op een gehydrateerde huid aanbrengt. Hoe gehydrateerder je huid is, hoe langer de geur blijft hangen. De geur trekt beter in een gehydrateerde huid, dan in een droge huid”, vertelt Mona Kattan aan Marie Claire. Mona is de founder van parfumlijn KAYALI en heeft thuis een parfumgarderobe met honderden geuren. Dus als iemand vloeiend parfum spreekt, is zij het wel.

Zelf gebruikt Mona de handcrème van haar eigen label om haar huid gehydrateerd te houden. “Het is een goede basis om aan te brengen voordat je een geur aanbrengt. En ik spray altijd op mijn kleding en in mijn haar omdat de geur daardoor veel langer blijft hangen dan alleen op je huid.”

No go

Een gehydrateerde huid is dus belangrijk. Waar je het aanbrengt is dan aan jou. Zelf kiest Mona ervoor om haar parfum aan te brengen op plekken waar ze veel zweet én ze brengt de geur aan op haar kleding. “Ik heb het gevoel dat de geur zich verspreidt zodra je warm wordt.” Daarnaast zijn er ook plekken waar je parfum beter niet kunt aanbrengen. “De enige plekken waar je het niet moet aanbrengen is op je gezicht en op je private parts. Parfum heeft zo veel ingrediënten, waaronder alcohol, en daar kan je huid vervelend op reageren. Ik breng het daarom niet aan op gebieden die gevoelig zijn.”

Beeld: iStock

Laatste nieuws