Deze broek is momenteel nog populairder dan de klassieke jeans

En de broek staat iedereen fantastisch!

Street Style - Paris

Smaken verschillen, maar als we het in het mode-universum ergens over eens zijn, is het wel dat de spijkerbroek een plekje verdient in je forever wardrobe. Toch mag je de klassieke jeans nu wel even een break geven. Er is een nieuwe favoriet in town: de wide leg trousers.

De opkomst van de wide leg trousers

De opkomst van de wijde broek was ergens wel te voorspellen. Niet alleen maar door op social media te scrollen, maar door ouderwets te kijken naar de trends op de runway. Tijdens de presentatie van de spring/summer collecties van 2022 zagen we het al. De broeken gingen van breed, naar breder, naar breedst.

En ook de slouchy suits hadden een voorbode kunnen zijn. Eerder dit jaar maakte de oversized two-piece al furore. Wijde blazers, gecombineerd met dito pantalons. Het leek toen misschien om een korte bevlieging te gaan, maar wij zien de wide leg trousers momenteel meer dan ooit in onze Instagramfeeds én het straatbeeld domineren.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Linda Tol (@lindatol_)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Emma Hill (@emmahill)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Linda Tol (@lindatol_)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

Silhouette creëren

Je ziet dat veel mensen een wijde broek combineren met items die niet al te nauwsluitend zijn. Met een oversized blazer, bijvoorbeeld. Of met een wijdvallende oxford blouse. We kunnen er allemaal mee instemmen dat bovenstaande looks mooi zijn, maar nog niet naar ieders smaak zijn. Zeker niet als je houdt van een pasvorm die iets meer laat zien van je natuurlijke lijnen. In dat geval kun je de trend gelukkig ook naar jouw smaak combineren.

Van je heupen kun je in de wijde broek niet veel laten zien, maar met de juiste styling kun je wel wat meer van je figuur laten zien. Bijvoorbeeld door de broek te combineren met een nauwsluitende top. Bovendien kun je hiermee ook de lijnen van je boezem showen, waardoor je algehele look minder silhouette-loos oogt. Het zit ‘m allemaal in de styling!

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram