Blazers en jeans: de outfitcombinatie waarmee je de plank nooit misslaat

Altijd chic, altijd een succes.

Wat houden we toch van de veelzijdigheid van de blazer. Je kunt het item dragen als co-ord met een rok of pantalon uit dezelfde collectie, maar je kunt een dergelijk jasje ook perfect stijlen met een spijkerbroek. Laatstgenoemde scoorde altijd al goed en dit seizoen is daar geen uitzondering op.

Een succesnummer

De tijd nemen om een outfit zorgvuldig samen te stellen voordat je naar een feestje gaat, is één ding. Met hetzelfde geduld je werkoutfit bij elkaar zoeken, dat is wat anders. In de ochtend houden de meesten er graag een wat versimpelde routine op na. Eentje die efficiënt is en niet te veel tijd kost. Dat geldt voor je beauty-routine, maar ook voor je outfitkeuzes. Een must zijn combinaties die fashionable en makkelijk te dragen zijn. Een zo'n voorbeeld – en wellicht wel onze ultieme favoriet? Blazers en jeans.

Als iets een universeel item is, is het de blazer wel. Je kunt het op ontzettend veel manieren dragen, maar vandaag focussen we ons op de blazer + jeans-combinatie. De perfecte office-outfit als je professioneel voor de dag wilt komen, maar het ook graag een beetje casual houdt. En bovendien een outfit waarin je ook nog after work drinks kunt doen.

Als je gaat voor deze combinatie kun je kiezen voor een klassieke zwarte blazer, of misschien zelfs een witte. Maar het mag allemaal wel een beetje met de newest trends meegaan. Zo draagt men de spijkerbroek momenteel massaal met kleurrijke blazers.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Beha's en crop tops met blazers

De inspiratie hierboven illustreert niet alleen hoe leuk blazers en jeans met elkaar te combineren zijn. Ook een andere trend viel op, namelijk dat mensen de blazer en spijkerbroek-combinatie graag afmaken met een crop top of beha. Vorig jaar was deze combinatie ook al een succes en we zien het deze lente weer terug. Voel je er niet zo heel veel voor? Dan kun je natuurlijk altijd gaan voor een klassiek wit t-shirt onder je blazer of een ander buik-bedekkend kledingstuk. You do you! 

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram