Meghan Markle steekt werkende moeders een hart onder de riem

'Families over de hele wereld, en vooral werkende moeders, krijgen zoveel voor hun kiezen.'

Invictus Games 2020

Royal of niet, Meghan Markle zal zich altijd blijven uitspreken voor de zaken die ze belangrijk vindt. Afgelopen week was weer zo'n moment. Zo deelde de hertogin een krachtig statement waarin ze een nieuwe samenwerking aankondigt met een organisatie die zich inzet voor werkende moeders.

Meghan voor moeders

Ze heeft er al eerder voor gestreden en opnieuw springt Meghan nu in de bres voor werkende moeders. Zo kwam gisteren een rapport uit van de organisatie Marshall Plan for Moms, waarin nog eens stevig met cijfers werd aangetoond hoe belangrijk het is om moeders te ondersteunen in het balanceren van een carrière en de zorg voor de kids. De dagen verlof en kindertoeslag die we hier in Nederland kennen, zijn in Amerika immers nog altijd niet de standaard.

En als het aan Meghan ligt, komt daar verandering in. Zo lag ze al eens onder vuur omdat ze haar titel zou gebruiken bij het bellen met politici over ditzelfde onderwerp – en dat terwijl de royals altijd politiek neutraal moeten zijn. Onlangs viel bovendien nog op hoe Meghan haar titel opeens achterwege liet in haar podcast Archetypes.

Betere zorg voor kinderen én hun moeders

Maar nu het om een stukje charity gaat, duikt gewoon de titel Duchess of Sussex weer op. Om precies te zijn, zet Meghan zich in voor de National Business Coalition for Child Care. Dit initiatief van de Marshall Plan for Moms-organisatie wil bedrijven aansporen om hun werknemers bij te staan in het regelen van zorg voor de kids. Tja: als de overheid het niet doet, dan maar zo, lijkt het credo.

Meghan spreekt zich stevig uit voor het initiatief. “Families over de hele wereld, en vooral werkende moeders, krijgen zoveel voor hun kiezen. Dit is alleen maar versterkt door de pandemie, met nog meer zorgtaken, stijgende prijzen, en economische onzekerheid”, aldus Meghan. “Het is al zo vaak gezegd: it takes a village to raise a child. Vandaag willen we de boodschap uitdragen dat het niet alleen een verantwoordelijkheid van de gemeenschap is – het is een zakelijke verantwoordelijkheid.”

En Archewell?

Of deze samenwerking ook betekent dat we binnenkort meer over dit initiatief gaan horen in de Archewell-producties, moet nog blijken. Meghan kennende kan het maar zo zijn dat de oprichter van Marshall Plan for Moms, Reshma Saujani, aanschuift bij haar podcast Archetypes.

Bron: Beau Monde, Cision, Hello Magazine | Beeld: BrunoPress