Designer Bob Mackie vindt dat Kim Kardashian de Jean Louis-jurk niet had mogen dragen: ‘Grote fout’

Bob Mackie was de ontwerper die destijds de originele schets maakte voor de Jean Louis-jurk.

Kim Kardashian die in drie weken tijd zeven kilo verloor om in de Jean Louis-jurk te passen die Marilyn Monroe ooit eens droeg, zorgde voor veel kritiek. En nu opnieuw laat iemand zich kritisch uit over Kims keuze om deze jurk te dragen. Volgens designer Bob Mackie was het ‘een grote fout’.

Speciaal ontworpen voor Marilyn

Niemand minder dan Bob Mackie was de designer die de originele schets maakte voor de 1962 Jean Louis-jurk. Hij was op dat moment de assistent van Jean Louis en de jurk was speciaal voor Marilyn Monroe ontworpen. De ontwerper vindt het dan ook geen porum dat Kim Kardashian op het Met Gala verscheen in die jurk.

“Ik vond het een grote fout”, uit Mackie zich kritisch in een gesprek met EW. “Marilyn was een godin. Een gekke godin, maar een godin. Ze was gewoon fantastisch. Niemand stond zo goed op foto’s als zij. En het (de jurk, red.) was voor haar gemaakt. Het was voor haar ontworpen. Niemand anders zou in die jurk gezien mogen worden.”

Zorgen om het behoud van de jurk

Mackie deelt daarnaast de zorgen van historici, die zich er eerder al over uitspraken. Het zou volgens hen ongetwijfeld schadelijk zijn voor het behoud en de structurele integriteit van de jurk.

TCM-presentator Alicia Malone, die Mackie interviewde voor de Follow the Thread-serie, uitte eveneens haar zorgen om het behoud van de jurk. “Er zijn allemaal problemen met het daadwerkelijk behoud van de jurk, en dingen zoals zuurstof kunnen een jurk aantasten”, begon ze. “Meestal worden deze outfits in een gecontroleerde omgeving bewaard. Dit gebeurt ook bij de Met. The Costume Institute is zo voorzichtig met hoe ze omgaan met deze historische items. Het was daarom behoorlijk alarmerend dat ze het kon dragen. Ik had liever gezien dat ze een replica droeg in plaats van het echte werk.”

Bron: EW | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws