Mindy Kaling: 'Ik weiger mezelf druk op te leggen over hoe ik eruitzie'

Hear, hear!

2019 Baby2Baby Gala

Aan de ene kant omarmt Hollywood body positivity, maar aan de andere kant zijn crashdiëten ook nog geen unicum – Kim Kardashian, we're looking at you. Iemand die in ieder geval niet aan dat laatste zal meedoen is Mindy Kaling. Al was dat vroeger wel anders.

Afzien voor events

Denken we aan Mindy Kaling, dan denken we aan een prachtige vrouw die zichzelf is en zelfverzekerdheid uitstraalt. Al is dat ook wel anders geweest. "Ik was ooit de persoon die dacht: 'Oké, er komt een groot event aan, daar ligt druk op. Ik heb zes weken om te stoppen met eten, om een juice cleanse te doen en bootcamps - wat dan ook", vertelt ze in een openhartig gesprek aan InStyle. Maar die houding heeft ze inmiddels laten varen. "Ik heb het losgelaten. Het werkte niet voor me. Ik was niet gezond en ik was in een staat van ontbering."

Nu zorgt Mindy veel beter voor zichzelf. Ze luistert naar wat ze nodig heeft en waar ze zich prettig bij voelt. "Op dit moment ben ik denk ik in de beste vorm van mijn leven", vertelt ze. "Ik ben gezonder dan ooit, en het is niet omdat ik me ergens op voorbereid. Ik wil stoppen met een cycle van jojodiëten en dat is het. Ik zou het heerlijk vinden om daar nooit meer aan te denken."

Blij met gezonde mindset

Mindy zou nooit meer haar oude mindset terug willen. "Ik weiger mezelf druk op te leggen over hoe ik eruitzie", stelt ze. De actrice en moeder van twee kids wil naar eigen zeggen 'een lange tijd leven' en in staat zijn om achter haar kinderen aan te rennen. "De manier waarop ik nu over mijn lichaam denk en de manier waarop ik mijn tijd nu gebruik, is zo anders dan toen ik 23 was."

Ze vervolgt dat ze in haar twintiger jaren ook geen gezonde kijk op sporten had. "Ik dacht dat sporten een straf was." Wat ze ook deed in de gym, Mindy moest het haten. "Dan pas wist ik dat het een 'goede' workout was'. De actrice ziet nu in dat dat niet de juiste instelling was. Bovendien geeft ze aan dat ze daar nu ook helemaal het geduld en de tijd niet meer voor heeft.

Mindy geniet nu van dingen die ze echt leuk vindt. Ze gaat nu naar groepslessen en vindt het heerlijk. "Ik zit nu in een fase waarin ik tegen al mijn vrienden zeg: 'Neem me mee naar je workout class. Ik vind het fantastisch!"

Bron: InStyle | Beeld: BrunoPress

Celebrity
  • Actress Mindy Kaling wearing an Oscar de la Renta dress, XIV Karats jewelry, and Stuart Weitzman shoes arrives at the 2019 Baby2Baby Gala held at 3Labs on November 9, 2019 in Culver City, Los Angeles, California, United States.