Deze trends voor herfst/winter 2022 wil je nu al dragen

Van 90's minimalism tot kitty couture en all-day party kleding.

De zomer is nog niet eens begonnen, maar we kijken nu al reikhalzend uit naar komende herfst/winter. Niet voor de regenbuien en lage temperaturen, maar voor de nieuwe trends die op ons staan te wachten. Gelukkig zijn er alvast een paar waar we onze trendgevoelige vingers nu al bij af kunnen likken. We zetten ze op een rij!

1. 90's minimalism

Een trend die eigenlijk dit seizoen al is omarmd, maar ook in het najaar furore maakt. De Y2K (lees: year 2000) trend wordt gekenmerkt door laaghangende broeken, minimalistische vesten of gilets en ingetogen looks. Als je het helemaal goed wilt doen, draag je er geen greintje make-up bij.

2. Biker chicks

Een (fake) leren jas is een classic wardrobe piece en mag zeker niet in je garderobe ontbreken. Al is het alleen maar omdat-ie met het seizoen beter wordt. Deze herfst dragen we niet alleen de klassieke moto- of motorjack, maar doet ook het bomberjack weer zijn intrede. Wat je ook kiest, cool is het zeker!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Faye Ellaby (@fellaby)

3. Be the rainbow

Bestaat jouw garderobe voor het najaar en de winter alleen maar uit donkere en grauwe kleuren? Anno 2022 pakken we het een tikkeltje anders aan. Opvallende keuren en het zogeheten dopamine dressing - een beter humeur door vrolijke kleuren te dragen - voeren deze herfst namelijk de boventoon. Denk aan hot magenta, royal purple en zesty green.

4. Kitty couture

Carole Baskin, eat your heart out. Een luxe luipaardprint is namelijk de perfecte staple voor jouw herfst- en wintergarderobe. Wel met een upgrade, want de print bevat nu een tikkeltje meer glamour. Draag het subtiel als een satijnen broek of combineer het met hot magenta voor een groter wow-effect.

5. For the party people

Cocktailparties en rooftopbars zijn niet de enige plekken waar je je helemaal voor kunt uitdossen. Sprankelende kettingen en glinsterende jurken kun je ook gewoon naar je werk dragen. Geloof het niet? Kijk anders naar Julia Fox, die met haar cut-out jurken regelmatig wordt gespot. It's time to overdress!

Powerdressen en maxi skirts

Dit zijn overigens niet de enige trends die onze kledingkasten gaan veroveren. Zo komt powerdressen weer helemaal terug dankzij de trend business leaders. Eenvoudige rokken en rechte lijnen voor de pantalon, de blazer én de mantel. Ook komen er verschillende staples uit de nineties weer helemaal terug, zoals maxi skirts, de romantische grunge look – met wijde t-shirts en kant – en stoer footwear. Laat het najaar maar komen!

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress