Trend du moment: platform hakken van dit Franse merk

De glam rock-trend pas perfect bij dit voorjaar.

Glam rock is een trend die altijd zijn weg weet terug te vinden bij de stijliconen van het moment. Ook dit voorjaar halen we de bekende trend in huis, en wel in de vorm van stoere platforms. Met name de hakken van dit merk worden regelmatig gespot.

Platform hakken met een twist

Hoewel de lente zich prima uitleent voor lieflijke printjes en zwierige jurken, mag het anno 2022 een stuk stoerder. En hoe kan dit beter, dan met stoere platform hakken. Vooral het schoeisel van het Franse merk Nodaleto gooit daarmee hoge ogen. Je hoeft er maar een paar seconden op social media voor te scrollen en ze komen je feed al binnen: stoere, edgy schoenen met een platform waardoor je benen nog langer lijken.

Waarbij glam rock vaak wordt gezien als punk met een randje glamour – denk aan artiesten uit de early 70’s zoals David Bowie, maar ook voormalig winnaar van het Eurovisie Songfestival Maneskin die met hun hoge hakken en leren pakken veel indruk maakte op het internationale podium – lijkt dat op het eerste oog niet goed te passen bij de huidige lentetrends. Toch bewijzen de modekenners zoals Mailys of Anna Shaffer het tegendeel. Zo zien we veel outfits met pastelkleuren, bloemenprints en lage sokjes die naadloos aansluiten bij de stoere platform boots.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anna Shaffer (@annashafffer)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Helena (@helenacuesta)

Waar we glam rock vaak associëren met zwart (lak)leer, is dat deze lente zeker niet aan de orde. Naast zwart, zijn de platforms ook verkrijgbaar in zachte kleuren zoals roze, paars, wit en zelfs flaming red. Wij zijn fan van de look van Julie Weizmann, die laat zien dat je maar weinig nodig hebt om je outfit wat meer spice te geven. Een gekleurd vest en een zwarte slipdress doen al genoeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Magda (@_magda__)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Georgie Hyatt (@georgiehyatt)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jade Young Vallario (@jadevallario)

Dua Lipa

Ben je nog niet overtuigd? Wellicht moet je dan eens een kijkje nemen in de kledingkast van Dua Lipa. De zangeres staat erom bekend dat ze groot fan is van cultmerken, en is ze al een paar keer gespot met het statement-schoeisel. Niet voor niets dat de zoekopdrachten ineens met 33% stegen nadat Dua zichzelf een paar had aangemeten. Wij zijn fan!

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws