Waarom minimalistische skincare beter voor je huid is

'Een veelgemaakte fout is dat mensen te veel producten gebruiken zonder toezicht van een huidverzorgingsdeskundige.'

Een serum, daarna nog een hydraterende crème, een dagcrème, een SPF en vergeet de jaderoller niet: soms is het heerlijk om uitgebreid bezig te zijn met je skincare-routine. Toch zeggen experts dat het beter is om zo weinig mogelijk producten te gebruiken, onder het mom ‘minimalistische skincare’.

Irritatie en uitdroging

Less is more, en dat geldt ook zeker voor de nieuwste trend op skincare gebied. Het 'layeren' van je skincare-producten kan zelfs zorgen voor een slechtere huid en kost je alleen maar meer geld. Riday Syed, senior medisch schoonheidsspecialist, legt uit hoe dat zit: "Een veelgemaakte fout is dat mensen te veel producten gebruiken zonder toezicht van een huidverzorgingsdeskundige. Elk product op zich kan effectief zijn, maar wanneer het wordt gelaagd met een of meer van de andere ingrediënten, kan het irritatie en uitdroging van de huid veroorzaken."

Veelzijdige producten

Helen Cowan, senior huidtherapeut, deelt deze mening en legt uit hoe producten met veelzijdige voordelen je huid wel kunnen helpen. "De veelzijdige producten zijn niet gericht op één enkel ingrediënt met uitsluiting van andere. Integendeel, ze hebben een meer omvattende kijk." Volgens haar zijn deze soort producten samengesteld met een mix van antioxidanten, huidvernieuwende ingrediënten en huidherstellende ingrediënten om de huid gezond te houden en er op haar best uit te laten zien.

In de badkamer

Kortom, minimalistische skincare biedt de uitkomst. Wat moet er dan wel op je badkamerplankje staan? Volgens experts doe je er goed aan om een mild reinigingsmiddel, een goed geformuleerd, krachtig antioxidantserum, een vochtinbrengende crème en een dagelijkse SPF in huis te halen.

Bron: Who What Wear | Beeld: iStock