Slaaptoerisme is de nieuwste reistrend: dit is wat het inhoudt

Het wordt dé vakantietrend van 2022.

Een vakantie waar je vooral ontspant, daar pakken wij graag onze koffers voor. Met de nieuwste reistrend slaaptoerisme ben je aan het juiste adres en focus je je vooral op een goede nachtrust.

Slaaptoerisme

Een hoop deadlines, drukke agenda en stress zorgen ervoor dat je ’s avonds vooral plafonddienst draait. Een rustgevende vakantie is dan meer dan welkom. Waar we tijdens de vakantie normaal gesproken kiezen voor een hoop ontspanning, gaat dit bij slaaptoerisme een stapje verder.

Beter slaappatroon

Bij slaaptoerisme krijg je reisbestemmingen en programma’s die helemaal gericht zijn op een goede nachtrust. Niet voor niets is het één van de grootste reistrends van 2022 aan het worden. Het concept is niet nieuw: diensten met slaapthema’s bestaan al jaren. De vraag naar meer rust tijdens de vakantie is echter wel gestegen. Experts merken op dat ze bij bezoekers een sterker verlangen zien om deel te nemen aan ervaringen en behandelingen die helpen bij het verjongen van de slaap.

Post-pandemie

“Tijdens de pandemie veranderden al onze natuurlijke cycli. We begonnen meer gevallen van psychische problemen, depressie en angst te zien. En met dit alles veranderde ook het slaappatroon”, vertelt Vanessa Infante, Wellness Director, aan Coveteur. “Nu we terugkeren naar het normale leven, zijn mensen op zoek naar ervaringen die hen helpen hun slaappatroon op te lossen, gezonder te eten en te bewegen.

Tijdens een rustgevende vakantie, terwijl je slaapt in een comfortabel hotelbed, lijkt het misschien een beetje onlogisch om een slaapthema te hebben. Volgens Invante is dit zeker niet het geval. “Welzijn mag geen luxe zijn”, zegt ze. "Het zou het belangrijkste deel van je leven moeten zijn. Want zonder gezondheid hebben we niets." Het klinkt ons als muziek in de oren!

Bron: Coveteur | Beeld: iStock