Deze influencers brengen kleur op je feed

Dopamine dressing is here to stay.

De trend 'dopamine dressing' domineert op dit moment alle social media. Je draagt dan vibrant kleuren die je outfit een vrolijk geheel maken en waardoor jij je beter gaat voelen. En deze influencers hebben dit kunstje zeker onder de knie.

Dopamine dressing

Kleurrijke outfits zijn niet meer weg te denken van de straten. Van regenboogjurkjes tot electric outfits waar je meteen een goed gevoel van krijgt: dopamine dressing is zeker een trend die je wilt proberen. Maar waarom heet het zo? Volgens Karen Haller, schrijfster van het boek The Little Book of Colour, helpt een felle kleur dragen je zelfverzekerd te voelen. Door deze theorie wordt het beïnvloeden van je gemoedstoestand met kleding ook wel dopamine dressing genoemd.

Van hot magenta tot zesty green

Als er een plek is waar dopamine dressing omarmd wordt, is het wel Pinterest. Hier vind je namelijk genoeg inspiratie. Niet voor niets dat de zoekresultaten op Pinterest dit ook aantonen. Zo zijn de zoekresultaten van een electric blue outfit gestegen met een whopping 140 procent. Ook wordt er nu veel meer gezocht op vibrant outfits met kleuren als hot magenta, royal purple en zesty green.

Of je nu kiest voor alle kleuren van de regenboog of op één kleur focust: zolang jij je daar goed in voelt, is je outfit dopamine dressing-proof. Graag kijken we dit kunstje af bij de influencers die zich de trend al helemaal eigen hebben gemaakt. Kijk maar naar Emili Sindlev, die bold kleuren juist combineert voor een rainbow experience. Dankzij Aimee Song zien we hoe mooi het staat als je juist verschillende tinten van één kleur matcht. Of draag alle kleuren wat meer ingetogen, zoals Marianne Theodorsen doet met een kleurrijk pak. Scroll naar beneden voor nog meer inspiratie, wij worden er al gelukkig van!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn)

Herfst/winter 2022

Goed nieuws voor alle modeliefhebbers die fan zijn geworden van kleurrijke outfits. Ook in de komende herfst en winter zetten we dopamine dressing door, en geven we de grauwe periode van het jaar een hoop kleur. Combineer het met donkere kleuren of ga van top tot teen in één kleur: je zult je gegarandeerd beter voelen.

Bron: NSMBL, Pinterest | Beeld: BrunoPress, Instagram