Een ode aan het denim jacket: 5 streetwear looks die je wilt proberen

Een onmisbaar item in je garderobe.

Trends komen en trends gaan, maar sommige items zijn altijd goed om in je kledingkast te hebben. Het denim jacket is daar een goed voorbeeld van, die door zijn tijdloze design en verschillende variaties ook nog een statement piece is. Tijd voor een ode aan dit veelzijdige jasje.

Denim Jacket

Van de early 70's tot Y2K: het denim jacket wordt door elke generatie gedragen. Vroeger met studs, pins en graffiti, tegenwoordig in een subtiele variant met de kracht van de eenvoud. Uit welk jaar het spijkerjasje ook komt – vintage van je moeder of oversized en nieuw – het is zeker een aanwinst voor je garderobe.

Heb jij je spijkerjasje al een hele tijd achterin je kast liggen, dan is het tijd dat je hem weer nieuw leven inblaast. Het is namelijk de perfecte tussenjas, maar met een trui eronder ook nog eens geschikt voor het najaar. Wat het denim jacket zo veelzijdig maakt, is dat hij perfect past binnen elke garderobe. Van de stoere chicks met een vleugje rock-'n-roll, tot bij elegante zwierjurken en een moxy jumpsuit - maar ook zeker in de kast van de maximalist.

5 streetwear looks  

Wie denkt dat een spijkerjasje alleen maar simpel is, heeft het goed mis. Dankzij de it-girls van het moment leren we hoe je het spijkerjasje nog meer kunt combineren. Naast de winning denim-op-denim outfit zijn er namelijk meer stijlvolle opties. We hebben de vijf leukste looks voor je geselecteerd!

All Denim

Denim op denim (op denim) is eigenlijk altijd een goed idee. Werd het vroeger nog geassocieerd met de jaren '90, tegenwoordig wordt het helemaal omarmd. En dat is niet zo raar, als we bij de fashionista's van het moment afkijken. Zoals bij Lucia Wirthova, die haar denim ensemble combineert met witte hakken.

Classic combo

Zoals we bij de vorige look ook al zagen, gaan denim en wit ontzettend goed samen. Voor een meer ingetogen look, kun je ook de kleur wit de focus geven. Zo draagt Alex Hardy een witte jurk met kant en satijn samen met een licht spijkerjack. Wij zijn fan!

Casual chic

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het denim jacket de hoofdrol te laten spelen. Hiervoor moet je, net zoals Tee van Tee Clutter, kiezen voor lichte kleuren zoals grijs en wit. Casual en stijlvol. Maak net als haar het geheel af met een kleurrijke tas, voor een speelse look.

Meer dan blauw

Hoewel we het denim jacket voornamelijk in de blauwe kleur kennen, is dat zeker niet de enige kleur waarin hij te koop is. Van lichte kleuren zoals wit en beige tot paars en zelfs verschillende kleuren: alles is mogelijk. Voor een variatie kun je dus gaan voor een witte variant, die je net als Moon van The Style Count, kunt combineren met een vrolijke broek. Complimenten gegarandeerd!

Ieder seizoen een winnaar

Het moge duidelijk zijn, een denim jacket is een staple piece dat je eigenlijk altijd in je garderobe moet hebben. En komend najaar gaat dat ook helemaal lukken, met de 90's minimalism trend waarbij basic items de key zijn. Voeg er een good ol' blauwe spijkerjas bij of kies voor een zwarte of washed grey en je outfit is klaar.

Bron: Stylist.co | Beeld: BrunoPress