Daar zijn ze: de eerste beelden van My Policeman met Harry Styles en Emma Corrin

De film is dit jaar nog te zien op het witte doek.

Als iemand niet verlegen zit om werk, is het Harry Styles wel. De wereldzanger is momenteel bezig met een tour around the globe en daarvoor rondde hij twee grote filmklussen af. Regisseur Oliva Wilde deelde eerder al de trailer van de film Don't Worry Darling en nu zijn ook de eerste beelden van de film My Policeman te bewonderen.

Het verhaal

Samen met actrice Emma Corrin en acteur David Dawson is Harry Styles dit najaar nog op het witte doek te zien in de film van regisseur Michael Grandage. My Policeman speelt zich af in 1957 en vertelt het verhaal van de in de kast zittende politieagent Tom Burgess, zijn vrouw Marion Burgess en hun love triangle met museumconservator Patrick Hazelwood.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bethan Roberts. Tom struggelt met zijn seksualiteit in een tijd waarin het illegaal is om gay te zijn. Om te voldoen aan de standaarden van de maatschappij stapt hij in het huwelijksbootje met lerares Marion, maar het is overduidelijk dat hij gevoelens heeft voor Patrick. Die heeft ook gevoelens voor hem en het resulteert in een geheime liefde. Maar veertig jaar later slaat het noodlot toe en wordt Patrick getroffen door een beroerte. Marion besluit vervolgens om Patrick in huis te nemen. Maar wat betekent dit voor haar huwelijk met Tom?

Harry Styles als politieagent Tom

In Dunkirk bewees Harry Styles al dat hij beschikt over acteerskills, maar een erg uitgebreid CV had hij daarmee niet toen hij auditie deed voor de film. In een interview met Vanity Fair geeft regisseur Michael Grandage dan ook toe dat de zanger niet zijn eerste keus was. Hij verscheen pas op de radar van Grandage toen het team van de zanger hem benaderde. Vervolgens was Grandage erg onder de indruk van de 28-jarige.

"Hij had het script zo vaak gelezen dat hij het helemaal kende tijdens de meeting. Ik vond dat ongelooflijk indrukwekkend. Hij kende ook de tekst van de andere karakters. Hij kende alles!", vertelt Grandage. "Hij wist waarom hij erover wilde praten en waarom een bepaalde scène op deze manier werkte." De regisseur was zo onder de indruk, dat de rol naar Harry ging. En de rest is geschiedenis.

My Policeman is vanaf 21 oktober te zien in de bioscoop en vanaf 4 november te streamen op Prime Video.

Bron: AV Club, Vanity Fair, Prime | Beeld: BrunoPress