Biker shorts for summer: zo style je het korte fietsbroekje

Een stijlvol en zomers alternatief voor leggings. 

Street Style - Copenhagen

Biker shorts zijn al lang niet meer die broekjes die je alleen draagt als je een lang stuk gaat fietsen. Ze zijn hot and happening en met het item kun je tegenwoordig een waar fashion statement maken. Benieuwd hoe je de fietsbroek kunt dragen? Wij delen inspiratie.

Combineren

Fietsbroekjes zijn nog altijd een hit in de zomer. Het kledingstuk is veelzijdig en geweldig om te dragen tijdens allerlei zomerse activiteiten. Van – not to state the obvious – fietsen tot thuis workout. En ook met blazers, monochrome crop tops en een set hakken kun je de comfortabele shorts prima combineren.

Hoe je de bikershorts precies kunt dragen? Wij zetten een aantal suggesties op een rijtje.

Met een blazer

Draag een blazer boven een paar biker shorts om de normaal zo chique blazer te voorzien van een speelse twist. Perfect voor de zomer!

Sportief

Channel your inner princess Diana – die de outfit met regelmatig met verve droeg – en ga voor sportief met een oversized sweater en sneakers met witte sokken. Simpel, maar fashionable.

Strappy heels

Hoe casual je look ook is, met strappy heels kun je jezelf voorzien van een elegante finishing touch. Of je die hakken met bandjes nu draagt bij een hoodie, oversized blazer of croptop, het werkt!

Met een losse blouse

Nog een casual, but chic-voorbeeld. Biker shorts en blouses gaan geweldig samen. Tip: tuck een deel van de blouse in de shorts voor een extra dimensie.

Trending

De biker short is nooit echt uit de mode geweest (oké, heel even rond de jaren '80), maar we verwachten dat we het deze zomer nog meer gaan zien. De festivals mogen dit jaar eindelijk doorgaan en de biker short is een geliefd item op het festivalterrein. Grote kans dat je tijdens Pinkpop, Down the Rabbit Hole, Lowlands of buitenlandse festivals als Sziget veel biker shorts gaat zien!

Bron: Town and Country | Beeld: BrunoPress, Instagram