City trip in eigen land: dit zijn de leukste dingen om deze zomer te doen in Rotterdam

Rotterdam, here you come!

Het is weer die tijd van het jaar dat we enthousiast reisplannen maken, weekendjes weg included. Zoek jij nog een leuke bestemming voor een getaway in eigen land? Breng dan een bezoekje aan Rotterdam. Met tig leuke activiteiten en bezienswaardigheden is de havenstad deze zomer the place to be.

Filmpje pakken bij de Pleinbioscoop op het Wilhelminaplein

Tijdens een weekendje weg kan het heerlijk zijn om 's avonds te ontspannen met een goede film. Vind je het zonde om binnen te zitten als je in Rotterdam bent om de stad te verkennen? Ga dan naar de Pleinbioscoop in Rotterdam. Onder de sterren en aan de rand van het water kun je op het Wilhelminaplein genieten van de fijnste films. Van 10 augustus tot en met 28 augustus 2022. 

Train je lachspieren tijdens Stand-Up Thunderday

Gek op stand-up comedy? Dan zit je bij Comedy Club Haug goed. Tijdens een twee uur durende show geniet je van de beste grappen. Uiteraard met een hapje en een drankje. Elke donderdagavond, vanaf 20.30 uur. 

Volg een food tour

Voor foodies is het een must om in een andere stad nieuwe culinaire ervaringen op te doen. Tijdens de FOOD 'N ROUTE is dat precies wat je doet. Met een online gids verken je op de fiets de stad en ga je kriskras door Rotterdam en bezoek je vijf kleine Rotterdamse eetzaken waar je de lekkerste gerechten krijgt voorgeschoteld. Ook leuk voor mensen die om bepaalde redenen niet alles kunnen eten: mensen met een koemelk-, gluten- of notenallergie kunnen de tour volgen, evenals vegetariërs en veganisten. De FOOD 'N ROUTE is elke donderdag, vrijdag en zaterdag te boeken. 

Verken de Oude Haven

Rotterdam heeft de grootste haven van Europa en het zal je vast niet verbazen dat in en nabij het centrum meerdere havens zijn: de Coolhaven, de Leuvehaven, de Maashaven, de Rijnhaven en de Oude Haven. Met name laatstgenoemde is het bezoeken waard. Er bevinden zich vele restaurantjes met bruisende en gezellige terrassen en je hebt er uitzicht op het Witte Huis van Rotterdam.

Abseilen van de Euromast

De Euromast bezoeken is iets wat velen doen wanneer ze Rotterdam voor het eerst bezoeken. Vanuit de uitkijktoren kun je genieten van vergezichten over de hele stad en je kunt er heerlijk eten in het restaurant. Maar erg avontuurlijk is het misschien niet. Wil jij tijdens je city trip wat adrenaline opzoeken? Dan kun je in het weekend nog altijd van de Euromast abseilen. Stap vanaf het uitkijkplatform over de balustrade (wel in abseil gear, uiteraard) en laat jezelf 100 meter naar beneden zakken.

Overnacht bij Room Mate Bruno

Een city trip kun je pas echt tot een succes maken als ook je overnachting tiptop in orde is. En in Rotterdam is Room Mate Bruno de plek waar je wilt verblijven. Het 4-sterrenboetiekhotel bevindt zich in een voormalig theepakhuis op de Wilhelminapier. De kamers zijn stijlvol ingericht, de bedden comfortabel en het uitzicht prachtig (lees: zicht op de Maas en Kop van Zuid). Bovendien bevindt het hotel zich te midden van vele hotspots. Op een betere plek kun je niet overnachten!

Kies je voor een overnachting in Room Mate Bruno? Dan kun je ook je culinaire hart hier ophalen. De Foodhallen zijn namelijk in hetzelfde pakhuis als het hotel gevestigd. Je kunt er terecht voor vegan pizza, verse taco's, sappige dumplings en ga zo maar door. Dit wil je niet missen!

Beeld: Ketut Subiyanto