Aha: wat je kunt doen als je je wenkbrauwen te fanatiek hebt geëpileerd

En hoe je je natuurlijke vorm weer terugvindt.

Misschien epileerde je te veel toen je laat was voor een feestje, of misschien wel toen je een veel te felle lamp gebruikte. Over-plucking accidents happen. Hoe het ook gebeurde, je wilt de schade van overgeëpileerde wenkbrauwen zo snel mogelijk herstellen. Maar hoe kun je dat het beste doen?

Over-tweezed 

Een van de grootste fouten die mensen maken met hun wenkbrauwen, is toch wel overepileren, zo vertelt Manouk de Vries, wenkbrauwexpert en oprichter van Supercilium, aan Marie Claire. Al is ze er zelf ook niet onbekend mee. “Ik kom uit de 2000-generation. Toen ik 22 jaar was, waren mijn wenkbrauwen bijna helemaal weg. Het heeft mij denk ik wel 6 tot 7 jaar geduurd om mijn wenkbrauwen weer terug te krijgen.”

En hoewel het moeilijk is om je wenkbrauwen in volle glorie te herstellen, is het niet onmogelijk. “Het enige wat je eigenlijk kunt doen is het niet zelf epileren”, adviseert De Vries. “En als je echt te veel haartjes hebt weggetrokken, zoek dan hulp van een professional. Samen gaan jullie dan werken volgens een plan, om weer een natuurlijke wenkbrauw te krijgen.”

Wil je toch liever zelf aan de slag gaan? Dat kan, maar het is belangrijk dat je je wenkbrauwen dan lange tijd met rust laat. “Ik zie vrouwen vaak de fout maken dat ze elke dag haartjes weghalen”, vertelt De Vries. Het probleem is alleen dat je daarmee nooit al je haren terugkrijgt en daardoor ook de juiste vorm niet meer kunt herstellen. “Laat je wenkbrauwen echt helemaal uitgroeien en epileer ze zes weken niet”, is het belangrijkste advies van de brow expert.

Camoufleren

Een fraai gezicht? Dat is het misschien niet wanneer je wenkbrauwen te dun zijn of kale plekjes bevatten. Maar het vervelendste aan je wenkbrauwen terug laten groeien, vinden velen toch wel die stoppels. Gelukkig kun je dit uitgroeiproces wat minder awkward maken. “Je kunt dan naar de salon gaan en henna brows nemen of een hybrid dye aan laten brengen. Daarmee vul je de gaatjes even op”, legt De Vries uit. “Je brow artist kan dan mooie rechte lijnen verven. Hierdoor zie je ook waar je de haartjes echt niet weg moet halen en waar je ze moet laten groeien.”

Daarnaast kun je volgens De Vries een wenkbrauwserum gebruiken. “Dit werkt vaak goed, maar het duurt alsnog drie weken tot je resultaat begint te zien. Het serum zorgt er namelijk niet voor dat het haartje sneller gaat groeien. Wat zo’n groeiserum doet, is zorgen dat het haarzakje het haartje wat langer vasthoudt.”

Wenkbrauw vormgeven

Zijn al je haren na zes weken weer terug gegroeid (schouderklopje voor jou, we weten hoe verleidelijk het kan zijn om tóch naar de pincet te grijpen), dan is het belangrijk om je wenkbrauw op de juiste manier vorm te geven. Hoe je dat het beste kunt doen? Daar is De Vries heel stellig in: “Met de golden ratio.”

De Golden Ratio is een methode waar De Vries bij zweert. Je hebt enkel een spiegel nodig en een wenkbrauwpotlood om drie belangrijke punten vast te stellen om je wenkbrauw vorm te geven. “Kijk in de spiegel en leg verticaal een lijn van je neusvleugel naar boven. Daar begint je wenkbrauw.”

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manouk (@manouk.devries)

Als volgt kun je vaststellen wat het hoogste punt van je wenkbrauw moet worden. “Dan maak je een lijn vanaf het puntje van je neus tot over je iris naar boven.” Het laatste punt van je wenkbrauw bepaal je door een lijn te trekken van je neusvleugel langs de buitenkant van je oog. Op dit punt eindigt je wenkbrauw idealiter. That’s it. Succes!

Openingsbeeld: iStock | Beeld: Supercilium 

Laatste nieuws