Zo blijven je highlights het langste mooi

Het zit 'm in de juiste verzorging.

Highlights kunnen voor veel keuzestress zorgen. Het is immers al jaren niet meer een one size fits all-techniek. Van babylights tot freelights en van halo lights tot een balayage. Maar welke highlight-vorm je ook kiest, je wilt natuurlijk dat je nieuwe coupe zo lang mogelijk mooi blijft.

Zorg voor de juiste highlights

We zeiden het net al: je kunt tegenwoordig uit verschillende soorten highlights kiezen. De een is alleen wel wat onderhoudsvriendelijker dan de ander. Wil jij je geverfde lokken zo lang mogelijk mooi houden? Dan moet je de kleur zo af en toe bij de kapper bijwerken. “Het belangrijkste voordat je highlights laat zetten is jezelf afvragen: wat is mijn jaarlijkse budget hiervoor en hoe toegewijd ben ik aan het onderhoud?”, raadt haarspecialist Steven Picciano aan. “Bespreek met je stylist wat de juiste keuze voor jou zou zijn. Er zijn zoveel prachtige opties, daar moet wel iets voor jou tussen zitten.”

En heb je de highlights eenmaal in je haar? Dan kunnen onderstaande tips ervoor zorgen dat ze in between appointments zo lang mogelijk mooi blijven.

Was je haar niet te vaak

Je haar te vaak wassen is niet goed voor de gezondheid van je lokken en ook niet voor het behoud van je highlights. Maar hoe vaak je je lokken precies wast, hangt nog wel van een aantal factoren af, zoals de lengte, dichtheid, porositeit en gevoeligheid van je haar. Ook ligt het eraan of je veel haarproducten gebruikt of niet.

Als vuistregel houdt colorist Tauni Dawson echter aan om haar met highlights elke derde dag te wassen. “Op deze manier ben je niet te veel aan het wassen en stapelen haarproducten zich niet te veel op.” Daarnaast raadt ze aan om het haar twee keer te wassen met shampoo – zo worden je lokken het schoonst – en om daarna een conditioner te gebruiken.

Gebruik de juiste zilvershampoo

Tijdens de meeste wasmomenten kun je je gewone shampoo gebruiken, maar het is wel belangrijk om af en toe een zilvershampoo te gebruiken. “Deze producten bevatten paarse kleurstoffen, die ongewenste gele tinten neutraliseren”, vertelt Picciano daarover.

Wel is het belangrijk dat je de juiste zilvershampoo voor je lokken gebruikt. Je eigen haarkleur heeft van nature een primaire warme tint. Het haar van brunettes heeft een oranje tint en mensen met licht haar hebben een gele tint. Een paarse zilvershampoo (paars staat in de kleurencirkel recht tegenover geel) werkt daarom het best als je van nature blond haar hebt. Natural brunettes kunnen beter kiezen voor een zilvershampoo met blauwe kleurstoffen (blauw staat recht tegenover oranje).

Bron: InStyle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws