Deze boxy blazer is een staple voor de zomer

Een oversized blazer is een must voor deze zomer.

Wanneer de zomer de lente opvolgt, vindt net zo natuurlijk een garderobeshift plaats. Van jeans naar denim shorts en van chunky boots naar luchtige sandalen. Eén item daarentegen heeft het veld niet geruimd: de immer populaire boxy blazer van high street merk Arket. Het jasje was in het voorjaar intens geliefd en ook in de zomer blijkt-ie weer een ware staple te zijn.

Wool blazer

De wool blazer van Arket is een ontzettend geliefd item. In het voorjaar spotten we het jasje massaal op Instagram, maar ook nu hult menig modeliefhebber zich erin. En in tegenstelling tot wat je misschien denkt, is dit kledingstuk een superfijne om te dragen in de zomer. Het klinkt misschien gek, maar wol heeft verkoelende, ventilerende en vochtabsorberende eigenschappen. Bovendien is het ook nog eens antibacterieel. Hierdoor blijft kleding van (of met) wol wat langer mooi en fris. Ideaal!

Terug naar de populariteit van de wollen blazer van Arket. Als we naar onze feeds kijken, blijkt het een populair item voor dit seizoen. Bovendien valt het op enorm veel manieren te combineren: of het nu een frisse zomerdag is of eentje die wat warmer aanvoelt. Je kunt er alle kanten mee op. Zo wordt de blazer veel gecombineerd met (linnen) shorts en een crop top. Ook staat-ie leuk boven een zomerse jurk. Take a look! 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Karolina (@karolinafw)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nikol Grid (@nikolgrid)

Over het Arket-item

Deze blazers van Arket zijn al langere tijd enorm in trek. De boxy blazer komt in verscheidene kleuren: zwart, navy, beige, burgundy, chocoladebruin, lila en zachtroze. De reden dat de Oversized Wool Hopsack Blazer zo in trek is, is volgens ons de premium look die het heeft. Het ziet eruit als een premium blazer, maar dan voor een high-street prijs. Al ligt die high-street prijs wel wat aan de hoge kant. Voor deze Arket-blazer betaal je tussen de €150 en €159 euro. Maar dan heb je wel een prachtig item dat een lange tijd meegaat.

Bron: Arket | Beeld: BrunoPress, Instagram