Royal dresscode: hoe Kate Middleton zich aan de Wimbledon-dresscode houdt

Niet alleen de tennisspelers hoeven zich aan een dresscode te houden, ook voor de toeschouwers op de tribune gelden regels.

Djokovic Wins Wimbledon For 20th Slam

Wimbledon is voor tennisliefhebbers wat het WK voor voetballiefhebbers is. Maar op de verschillende soorten sport na, is er nog een saillant detail: op Wimbledon verschijn je niet zomaar in je comfy kloffie. Een verfijnde outfit is gewenst. Dit is de dresscode van het favoriete sportevent van Kate Middleton, plus de outfits waarin de hertogin herself op het event verscheen.

Wit op Wimbledon

Voor de spelers geldt er een behoorlijk strenge dresscode tijdens het tennistoernooi. Het is verplicht om wit te dragen. En dan bedoelen we niet alleen een wit shirtje of witte shorts, nee, álles moet spierwit zijn – schoenen, sokken, zweetbandjes en ondergoed inbegrepen. De toeschouwers zijn een stuk vrijer in hun kledingkeuze, zelfs in de royal box. Maar ook voor hen bestaan een paar (ongeschreven) regels.

Zomers chic

Zomerse pakken, luchtige maar deftige jurkjes en jumpsuits zijn geschikte keuzes voor wie een dagje Wimbledon doet. De meeste dames kiezen daarbij voor bloemenpatronen en pastelkleuren, met aan hun voeten een sleehak, sandaletten of pumps. Mannen worden gevraagd in suit and tie te komen.

Liever een tikkeltje te chic dan te casual, is een goede richtlijn voor Wimbledon. Kleding met grote logo’s of teksten, sportkleding, afgetrapte sneakers, gescheurde spijkerbroeken of wel heel weinig verhullende kleding laat je beter thuis als je opgetrokken wenkbrauwen wilt voorkomen. Een (grote) hoed is ook geen aanrader, omdat dit het zicht van andere toeschouwers kan belemmeren. Een panamahoed (vooral gezien bij mannen, maar ook bij hertogin Meghan) kan dan weer wel.

Mocht je uitgenodigd worden om plaats te nemen in de royal box (we wish!), dan kun je prima je stijlinspiratie afkijken bij de hertogin van Cambridge. Als beschermvrouw van de All England Lawn Tennis and Croquet Club is Kate altijd aanwezig bij het wereldberoemde tennistoernooi. In haar Wimbledon wardrobe treffen we vooral zomerse japonnetjes aan van merken als L.K. Bennett, Dolce & Gabbana, Beulah en Emilia Wickstead.

De hertogin van Cambridge op Wimbledon, 2021.
Hertoginnen Kate en Meghan op Wimbledon, 2018.
Kate, Meghan en Pippa Middleton bij Wimbledon, 2019.
Hertogin Kate op Wimbledon, 2021.
Kate Middleton met echtgenoot prins Willian tijdens de kwartfinale, 2022.

Not done

Je casual kleden is één don’t, maar ook aanmoedigen en juichen vanaf de tribune is not done. Er mag pas geklapt en gejuicht worden wanneer er daadwerkelijk een punt is gescoord. Erg uitbundig wordt het dus meestal niet op de Wimbledontribunes. Wat dan wél mag? Je eigen champagne meenemen. Geen straf om daarmee de wedstrijd uit te zitten, toch?

Bron: Evening Standard, Dresscode.nl, Beau Monde Traveler, Beau Monde | Beeld: BrunoPress