Balenciaga pakt uit met celebs op de runway bij Paris Fashion Week

Het ging anders dan anders.

De grootste beroemdheden en designers uit de modewereld hebben zich deze dagen weer verzameld in de Franse hoofdstad voor Paris Fashion Week. En hoewel celebs vaak front row zitten bij fashion shows, besloot Balenciaga het dit keer anders aan te pakken.

Bijzondere catwalk

Woensdag stond de langverwachte tweede couture-show van Balenciaga, onder leiding van de Georgische designer Demna Gvasalia, op de agenda in Parijs. Buiten de Balenciaga haute couture-salon stonden al ruim voor de show hordes fans die hoopten een sneak peek te kunnen krijgen van hun favoriete beroemdheden in de nieuwste designer looks.

Eenmaal binnen begon de catwalk met verschillende futuristisch geklede modellen in uniforme face shields en zwarte outfits. De klassieke Demna-touch met all-over body-hugging stoffen, zoals we nog kennen van Kim Kardashians Met Gala 2021-look, was dan ook niet te missen. Maar richting het einde van de show, waren daar opeens een aantal héél bijzondere verschijningen in Balenciaga couture.

Celebrity-feestje

Zo was daar met look number 46 opeens tv’s favoriete fashionable villain: niemand minder dan Christine Quinn maakte haar opwachting op de runway. Veel tijd om je aan de Selling Sunset-ster te vergapen was er overigens niet. Als 53e verscheen namelijk Dua Lipa in een gele jurk op de catwalk, met direct daarna in een stunning groene creatie model en megaster Bella Hadid. Direct hierna was het de beurt aan Kim herself, die wederom een figure-hugging zwarte outfit van het label toonde. Vervolgens kwam actrice Nicole Kidman tevoorschijn in een futuristische galajurk waarin we een kleine nod naar de seventies lijken te spotten. En wie beter om zo’n collectie supersterren af te sluiten dan het iconische supermodel Naomi Campbell?

Front row

Overigens waren dit alleen nog maar de bekende gezichten die zelf meeliepen in de show. Ook in het publiek waren er namelijk een hoop celebs aanwezig. Uiteraard konden oma Kris Jenner en dochter North West niet ontbreken om Kim aan te moedigen. Ook waren OffsetAlexa DemieEmily Ratajkowski, Michelle Yeoh en Tracee Ellis Ross aanwezig bij de show. Kortom: een behoorlijk star-studded affair!

Bron: Vogue, Instagram @Balenciaga, Grazia | Beeld: BrunoPress, Instagram