Ka-ching: dit is hoeveel Ellen Pompeo verdient met Grey's Anatomy

Nadat tegenspeler Patrick Dempsey de show verliet, schoot het salaris van Ellen omhoog.

Grey's Anatomy is for sure de sterke drank onder de series: beide zijn eindeloos houdbaar. Met 18 seizoenen and counting is de serie van Shonda Rhimes het langslopende medische drama ooit. En dat ziet hoofdspeler Ellen Pompeo zeker terug op haar loonstrookje.

Meer verdienen dan mannelijke tegenspeler

Ellen Pompeo, die de fameuze rol van Meredith Grey vertolkt, zit er financieel warmpjes bij. En toch was de actrice niet altijd tevreden over haar salaris. Zo sprak Ellen zich in een interview in 2018 met The Hollywood Reporter uit over haar salaris. Zo was ze in pittige onderhandelingen met haar werkgever voor meer geld.

"Toen Patrick Dempsey de show verliet, was dat voor mij een definiërend moment", vertelde Ellen over het vertrek van haar collega in 2015. "Ze konden hem altijd tegen me gebruiken – 'We hebben jou niet nodig, we hebben Patrick' – en dat deden ze jarenlang", onthulde de actrice. "Op een bepaald punt vroeg ik om $5.000 meer dan hij, uit principe, omdat de show Grey's Anatomy is en ik speel Meredith Grey. Ze wilden me dat niet geven."

Toen Patrick Dempsey de show verliet, zag Ellen haar kans schoon. Ze kreeg toen een flinke verhoging en producer credits. Volgens een report van zakentijdschrift Forbes ontvangt de ster $550.000 per aflevering én ontvangt ze nog eens een extra $6 miljoen per jaar uit onder andere syndicatiewinsten.

De never-ending serie

Hoe lang Ellen nog in Grey's Anatomy te zien zal zijn, is overigens de vraag. Steeds vaker horen we geluiden dat Ellen haar karakters scrubs in de wilgen wil hangen. Zo liet ze voor het verschijnen van seizoen 19 weten dat ze een nieuw seizoen eigenlijk helemaal niet zag zitten. “Ik doe hard mijn best om iedereen ervan te overtuigen dat we moeten stoppen met Grey's Anatomy“, liet ze eind vorig jaar weten aan magazine Insider.

“Het voelt soms alsof ik degene ben die supernaïef is en maar blijft zeggen: 'Wat gaan we doen en welke verhaallijnen gaan we vertellen?' En iedereen heeft dan zoiets van: 'Wat boeit het, Ellen? Het levert miljoenen dollars op'”, vertelde Ellen aan Insider. En ja, het negentiende seizoen kwam er wel van en deze zal naar verwachting in oktober van dit jaar te zien zijn. Of er nog een twintigste seizoen gaat komen? We shall see. 

Bron: Insider, The Hollywood Reporter, Us Magazine | Beeld: BrunoPress