Goed nieuws: opnames van het derde seizoen van Bridgerton zijn begonnen

Dearest readers...

We wisten dat er nog een seizoen zou komen van Bridgerton, en we wisten dat het om het liefdesverhaal van Penelope Featherington en Colin Bridgerton zou draaien. Maar wanneer het derde seizoen dan opgenomen zou worden, dat wisten we nog niet. Tot nu toe dan. De opnames zijn officieel begonnen!

Het plot van seizoen 3

Penelope Featherington (Nicola Coughlan) heeft haar langgekoesterde verliefdheid op Colin Bridgerton (Luke Newton) eindelijk opgegeven na het horen van zijn kleinerende woorden over haar in het vorige seizoen. Ze heeft besloten dat het tijd is om een man te vinden, het liefst één die haar genoeg vrijheid geeft om haar dubbelleven als Lady Whistledown voort te zetten, ver weg van haar moeder en zussen. Maar vanwege haar gebrek aan zelfvertrouwen mislukken Penelope’s pogingen op de huwelijksmarkt dramatisch.

Gevoelens

In de tussentijd is Colin teruggekomen van zijn zomerse reis met een nieuwe look en een flinke portie zelfverzekerdheid. Maar tot zijn grote verdriet merkt hij dat Penelope, de enige persoon die hem altijd heeft gewaardeerd, hem de rug toekeert. Colin doet er alles aan om Penelope’s vriendschap terug te winnen en biedt aan haar te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen, zodat ze dit seizoen een echtgenoot kan vinden. Maar wanneer zijn lessen iets te goed blijken te werken, begint Colin zich af te vragen of zijn gevoelens voor Penelope wel echt vriendschappelijk zijn.

Een bijkomende complicatie voor Penelope is haar breuk met Eloise (Claudia Jessie), die een nieuwe vriend heeft gevonden op een onverwachte plek. Ondertussen maakt Penelope’s toenemende aanwezigheid in de high society het des te moeilijker om haar alter ego Lady Whistledown geheim te houden.

Weg zwijmelen

In het nieuwe seizoen zien we veel bekende gezichten terug, maar we gaan ook nieuwe personages zien. Daniel Francis speelt Marcus Anderson; Sam Phillips – je kunt hem herkennen van The Crown – speelt Lord Debling en James Phoon speelt Harry Dankworth.

Bron: Grazia, Netflix | Beeld: Bridgerton