The 70s are back: zo geven we momenteel onze draai aan dit modetijdperk

Time to groove!

Mode heeft in de loop der tijd enorme veranderingen ondergaan. Maar we weten allemaal: fashion history will repeat itself. Vorig jaar zagen we veel trends uit de zeroes – denk: tubetops en low-risebroeken. En dit jaar is het aan de seventies om opnieuw hun intrede in de samenleving te maken.

Het seventies-tijdperk bracht een eclectische mix van stijlen voort die zich over een periode van tien jaar ontwikkelde. Disco, glamour en kleur voerden de boventoon – en nu dus weer!

Haltertops

Haltertops zijn flirterige en draagbare kledingstukken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat deze tops mooi passen bij een andere geliefde jaren zeventig-trend: de broeken met hoge taille en wijde pijpen. Ga voor een opvallende print, een cropped versie of iets dat je op meerdere manieren kunt bevestigen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marie Higgs (@marielhiggs)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Issy Allen (@allen_issy)

Prints

Minimalisme, who? De seventies inspireren ons om helemaal uit te pakken met allerlei te gekke en groovy prints in opvallende kleuren. Je zult in deze stijl veel oranje en bruintinten tegenkomen, maar ook neon kleuren om de prints lekker te laten opvallen.

Het is tijd om die piepkleine brillen op te bergen en voor de zomer overdreven vormen te zoeken – denk aan de pilotenbril of een vierkant montuur in te gekke kleuren. Kies voor lenzen in lichtere tinten (denk aan goud, amber of blauw) om een ​​extra vleugje kleur aan je look toe te voegen. The future is bright!

Crochet

Er zijn maar weinig dingen die meer ‘seventies’ schreeuwen dan gehaakte kleding. Van vrolijk gekleurde tops en jurken tot volledige sets, haken is het helemaal. Hoe retro wil je het hebben?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leila Buora (@_leila_2000)

Wil je voor een subtielere seventies look gaan? Misschien doe je er zelfs al onbewust aan mee, want ook de headscarfs komen regelrecht uit de seventies gevlogen. Een zijden, vierkante shawl in retro print staat werkelijk iedereen en vrolijkt elke outfit direct op.

Bron: Grazia, Harper’s Bazaar, Glamour | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws