Twijfel je of je gelukkig bent in je relatie? Stel jezelf dan deze vraag

Met een simpele vraag kun je meer inzicht krijgen.

We hopen altijd dat onze vrienden, familie en kennissen geluk hebben in de liefde. En uiteraard gunnen we onszelf ook een fijne relatie. Maar wat nu als je een fijne relatie hebt, maar toch twijfelt of je wel gelukkig bent met diegene?

In een ongelukkige relatie blijven

We kennen allemaal wel mensen die gescheiden zijn of na jaren samenzijn een punt achter hun relatie zetten. Toch zijn er ook veel mensen die in een relatie blijven waar ze helemaal niet gelukkig in zijn. Ze vinden het eng om weer alleen te zijn. Sommigen twijfelen ook of hun relatie ze wel echt zo ongelukkig maakt. Zijn ze te kritisch of hebben ze onrealistische verwachtingen? Relatietherapeut Ronica Arnold Brandson vertelt aan Oprah Mag hoe dat precies zit. “Angst om alleen te zijn, angst om afgewezen te worden en angst om te falen zijn redenen waarom we in relaties blijven waarin we helemaal niet gelukkig zijn.”

Vraag

Brandson weet precies welke vraag je jezelf moet stellen om te achterhalen of je wel gelukkig bent in je relatie. “Stel jezelf de volgende vraag: Als vandaag mijn laatste dag is, kan ik dan zeggen dat ik in de relatie zat waarin ik wil zitten? Een relatie die ik verdien?” Als je antwoord nee is, is het goed om je relatie onder de loep te nemen. Je verdient het om gelukkig te zijn! 

Bron: Oprah Mag, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pexels