Deze ene slaaphouding kan voorkomen dat fijne lijntjes erger worden

Time for some beauty sleep!

Shot of a young woman sleeping in her bed at home

We weten inmiddels dat beauty sleep meer is dan slechts een leuk begrip. Genoeg slaap zorgt ervoor dat je er 's ochtends fris uitziet en een zijden kussensloop voorkomt schade aan je haar. O, en blijkbaar voorkomt deze ene slaaphouding dat je rimpels verergeren.

Beste slaaphouding

Slaap jij het liefst op je zij of op je buik? Helaas, dat is niet de beste positie als je rimpels wilt voorkomen. "Op je rug slapen is de beste optie wanneer het aankomt op het verminderen van rimpels", vertelt dermatoloog Michael Jacobs aan Huffpost. "Wanneer je op je zij slaapt, vouwt de huid als het ware. Er is druk op slechts een kant van het gezicht, waardoor rimpels kunnen ontstaan."

Ook dermatoloog Courtney Rubin weet dat een slaaphouding op je rug het beste is als je rimpels wilt voorkomen. "Slapen op je zij of op je buik kan voor druk op de huid zorgen. Als je meerdere uren slaapt in een houding waarbij je huid uitgerekt en gekreukt is, kan dit na verloop van tijd leiden tot rimpelvorming."

Slaaphouding veranderen?

Nu weten we allemaal dat je een slaaphouding niet zomaar verandert. In je slaap ga je vaak toch weer in je voorkeurshouding liggen. "Als dit op jou van toepassing is, kan het helpen om op een kussen te slapen dat de druk van je gezicht wegneemt", luidt het advies van Rubin. Al is het voor je huid toch echt wel beter om op je rug te slapen. "Als je op je rug slaapt, voorkomt het dat je gezicht de hele nacht op een oppervlak wordt gedrukt", legt dermatoloog Arash Akhavan uit. "Het elimineert ook eventuele irritatie van het oppervlak waarop je slaapt."

Lukt het je niet om je slaaphouding te veranderen en word je wakker op je buik of zij? Dan is er nog geen nood aan de man. Er zijn ook andere dingen die je kunt doen om je huid 's nachts te beschermen: een zijden slaapmasker dragen, bijvoorbeeld. "Het gebruik van een zijden slaapoogmasker kan de vorming van rimpels aanzienlijk verminderen door het meest delicate deel van je huid rond je ogen te beschermen", aldus dermatoloog Jacobs.

Bron: Huffpost | Beeld: iStock