Stijlvol en rebels: de 'Sachel' is het perfecte kapsel voor de herfst

De trend is de perfecte combinatie tussen twee iconische kapsels.

Herfst is around the corner, en daarom springen er steeds meer trends voor het najaar uit de grond. Denk aan de opvallende 70s kleding en de fluffy brow, maar ook op haargebied is er weer wat nieuws. De nieuwste trend du moment bij de kapper is de Sachel, en na het lezen van dit artikel wil jij 'm ook!

De Sachel

De Sachel heeft zijn naam te danken aan twee iconen op kapselgebied: de Rachel – het bekende kapsel van Jennifer Aniston in Friends – en de Shag. Je kunt het kapsel daarom het beste zien als een long shag, waarbij je haar in langere laagjes zijn geknipt. Uiteraard met een piekerige pony voor net die extra rebelse finishing touch.

Minimal effort

Je hoeft Pinterest maar te openen en een dosis inspiratie voor de Sachel komt je tegemoet. En dat is niet zo gek, vertelt stylist Elle Bondoc. "De Sachel brengt het statement van de shag en de polish van Rachel samen voor een look die maximale impact heeft met minimale inspanning". Dat klinkt ons als genoeg redenen om meteen een sprintje naar de kapper te trekken! 

Om je van de nodige inspiratie te voorzien, hebben wij ook even rondgestruind op social media. En het moge duidelijk zijn: de Sachel is here to stay! Iedereen lijkt fan te zijn van het kapsel, mede omdat je haar al snel goed zit. En als we Bondoc moeten geloven, is het kapsel nog beter als je er helemaal geen moeite voor doet. Wellicht vind je je nieuwe hairdo tussen onderstaande inspiratie!

Met een twist

We weten het nu zeker: lang haar is out, cool en piekerig haar is in! Stijl je Sachel-kapsel met een baret voor een 'je ne se quoi'-uitstraling, of draag het met een grote gekleurde zonnebril. Uiteraard kun je ook experimenteren met kleuren, want de Sachel komt in verschillende soorten. Zo kun je de voorste laagjes wat korter doen, de puntjes wat lichter verven of het nog rebelser maken met een echte razored fringe.

Bron: Glamour, Bustle | Beeld: BrunoPress, Instagram