Move over skin- en hair slugging: nail slugging is dé trend du moment

'Nail slugging is a derm's dream come true.'

Soft to the touch

Vorig jaar maakten we kennis met het fenomeen ‘slugging, wat inhoudt dat je je gezicht als het ware onderdompelt in vaseline en zo naar bed gaat. Wanneer je wakker wordt, heb je een zachte en glowy huid. Waarom dan niet je nagels sluggen? Want ook die verdienen vaak wel wat liefde!

As always, vond nail slugging zijn populariteit op TikTok. Mensen met droge, breekbare nagels zagen heil in de nieuwe trend, want hetzelfde principe als bij skin slugging werd hierbij toegepast.

Gezonde nagelriemen

Hoe het werkt? Breng een nagelriem-olie aan op je nagelriemen, masseer dit in en daar bovenop breng je dan een laag vaseline aan. Vervolgens is het tijd om te gaan slapen, waarna je de volgende ochtend de vaseline van je handen afwast. Voilà: gehydrateerde en soepele nagelriemen die niet meer scheuren. En gezonde nagelriemen betekenen gezonde nagels.

@jacquelinekilikita Inspired by @💉 Dr Charles MD 💉 @lovefreshpaint @MyTrendyNails #beautyinatik #nailslugging #slugging ♬ Summer Love - Sole Sole

Cruciaal

Nail artist Brittney Boyce vertelt aan Allure dat nail slugging een goede toevoeging is aan je nail-care routine. Ze raadde altijd al aan haar vrienden en klanten aan om overal een nagelriem-olie mee naartoe te nemen, zodat je ze meerdere keren per dag in kunt smeren. "Nagelriemen zijn cruciaal voor de gezondheid van je nagels. Het is hun taak om vuil en bacteriën uit je nagelbed te weren die voor infecties kunnen zorgen", legt Brittney uit. Wanneer je nagelriemen droog zijn, kunnen ze scheuren, waardoor de beschermende barrière wordt aangetast.

Herstellen

Dr. Mona Gohara is een gecertificeerd dermatoloog en beaamt dat. Voor haar is nail slugging "a derm's dream come true" en ze vertelt dat ze zelf ook aan de trend meedoet. Zo gebruikt ze vaseline om nagelriemen te helpen herstellen, hydrateren en te laten glanzen. Ze raadt wel aan om voornamelijk ongeparfumeerde producten te gebruiken.

Boyce geeft aan dat je ook kunt kiezen voor een handcrème, als je vaseline niet prettig vindt in gebruik. Handcrème trekt namelijk snel in, in tegenstelling tot vaseline of petroleum jelly wat als het ware op de huid blijft liggen. De vaseline kun je bewaren voor je nachtelijke nail slugging.

Bron: Allure | Beeld: iStock

Beauty
  • Shot of a young woman going through her morning routine at home