Zo kun je foundationvlekken het beste uit je kleding verwijderen

Easy does it!

Niemand hoeft te vertellen dat foundation op je gezicht hoort, we know. Toch kan het gebeuren dat je make-up een keer op je kleding terechtkomt. Tja, en dan? Boenen, weken, schrobben? Verscheidene make-up artiesten delen hoe je die vlekken het beste uit je kleding kunt verwijderen.

Gebruiken wat je hebt

Foundationvlekken of andere make-upvlekken verwijderen hoeft gelukkig niet heel ingewikkeld te zijn – mits je zo snel mogelijk handelt. Make-up artiest Melissa Bedi heeft er een simpel trucje voor: zij gebruikt make-up removal doekjes. “Als je die meteen gebruikt, kan het de vlek met weinig moeite verwijderen”, vertelt ze daarover aan NY Mag. “Maak altijd een deppende beweging, anders kun je de vlek erger maken.”

Bedi vervolgt wel dat make-updoekjes het beste werken voor oogschaduw, al kun je het ook altijd proberen op een foundationvlek als je niets anders bij de hand hebt. “Blaas altijd eerst de oogschaduw weg, voor zover mogelijk, en gebruik daarna past de make-up remover”.

Foundationvlekken

Heb je foundation in je kleding gekregen? Dan kun je ook gebruikmaken van de producten die je waarschijnlijk al in je badkamer hebt staan. Volgens Bedi is scheerschuim fantastisch spul. “Het beste product dat ik heb gevonden om foundationvlekken te verwijderen, is scheerschuim. Zeker wanneer de vlek al in het materiaal is getrokken.” Ook Kadi Dulude, eigenaar van een schoonmaakbedrijf, is het eens met de scheerschuimtruc. “De ingrediënten in scheerschuim helpen de vlek los te weken voor het wassen”, legt ze uit.

Ook make-up artiest Vanessa Ungaro zweert bij scheerschuim om foundationvlekken uit kleding te verwijderen. “Maak het gebied vochtig met koud water en breng daarna het scheerschuim direct op de vlek aan. Wrijf het zachtjes in met je vingers of met een zachte tandenborstel.” Helpt dat niet? Dan kun je volgens Ungaro ook wat gedenatureerde alcohol op de vlek aanbrengen. Wel mondjesmaat: een paar druppels is genoeg. Was het kledingstuk daarna in warm water en de vlek zou uit je kleding moeten komen.

Heb je toevallig geen scheerschuim bij de hand? Dan kun je ook altijd nog wat natuurlijke shampoo op de vlek aanbrengen. Succes!

Bron: NY Mag, The Strategist | Beeld: iStock

Laatste nieuws