Er is een nieuwe red flag op het gebied van online daten: bread crumbing

We zijn er niet bepaald blij mee.

Tinder is tegenwoordig één van de vele online plekken waar je je grote liefde kunt vinden. Het is echter ook een plek die veel ruimte biedt voor catfishing. Alsof dat niet al vervelend genoeg is, doet een nieuwe 'trend' nu haar intrede: bread crumbing.

Verschillende trends

Op het eerste gezicht zou je het misschien niet denken, maar er bestaat een heuse lijst met 'dating trends'. Ook de term bread crumbing is op die lijst te vinden. Het woord verraadt de betekenis eigenlijk al: crumbing betekent letterlijk 'iets verkruimelen'. Dit houdt in dat je online match kleine kruimels van interesse achterlaat, maar niet op stel en sprong met je wil afspreken en je alleen af en toe benadert op social media. Eigenlijk word je dus keihard aan het lijntje gehouden en dat kan behoorlijk irritant zijn.

It's up to you

De voornaamste reden voor deze trend is het krijgen van aandacht. Voor de bread crumbers betekent het namelijk dat ze leuk genoeg zijn, waardoor ze eigenlijk alleen maar aan zichzelf denken. Een no go! Als je merkt dat je match dit gedrag vertoont, kun je kiezen tussen twee dingen. Je spreekt diegene erop aan in de hoop dat er iets verandert, of je stopt er volledig mee. Het komt er dus op neer dat je voor jezelf duidelijk moest vaststellen wat je zoekt in een relatie. It's all up to you!

Bron: Girlscene | Beeld: iStock