Goed voor haar en huid: waarom je amandelolie in je verzorgingsroutine wilt opnemen

Een heerlijk steuntje in de rug voor je haar en huid.

Woman Applying Serum Caring For Damaged Hair Standing In Bathroom

Amandelen snacken? Go fot it! Op elke voedingswebsite kun je lezen hoe goed deze zaden voor je zijn. Maar wist je dat de olie van deze snack ook heel goed is voor je haar en huid?

Amandelolie

Amandelen zijn rijk aan vitamine E, zinc en kalium. Een gezonde snack dus, maar ook voor je haar en huid kan het wonderen doen in de vorm van amandelolie. Deze olie wordt verkregen door het persen van rauwe amandelen met minimale hitte. En die olie heeft voordelen voor je huid en haar. Wij sommen er vijf op.

1. Wallen en donkere kringen verminderen

We noemden net al wat vitamines die je terugvindt in amandelen, maar het zaadje is ook rijk aan antioxidanten die ontstekingsremmend werken. Een klein drupje amandelolie kan daarom eventuele zwellingen onder je ogen verminderen, waardoor je minder puffy oogt. Ook kan het wallen en donkere kringen tegengaan. Je hoeft de olie hiervoor enkel zachtjes onder je ogen te masseren – doe dit niet te hard, want daarmee kun je een averechts effect bewerkstelligen.

2. Acne en striae terugdringen

Ontzettend veel mensen hebben last van striae, maar dat betekent nog niet dat de meesten er blij van worden. Met amandelolie kun je deze strepen wat verminderen, dit komt door de vitamine E en het zink erin. Ook kan de olie acnelittekens verminderen.

3. Een positief effect op je lokken

We zeiden net al dat amandelolie bepaalde vitamines en mineralen bevat, maar we noemden nog niet dat het ook rijk is aan vitamine B7 en biotine. Laat dat nu net zijn waar je haar blij van wordt. Vitamine B7 en biotine stimuleren haar groei en hydrateren je lokken.

4. Het kalmeert je hoofdhuid

Heb je last van roos of een jeukende hoofdhuid? Ook dan kan amandelolie je hiervan afhelpen. Masseer je hoofdhuid met de olie, laat het even intrekken en was het daarna uit. De amandelolie kan zo dode huidcellen verwijderen, waardoor je roos kunt verminderen.

5. Het verfrist je teint

Wanneer we het hebben over *de glow*, weet je vast wel waar we het over hebben. Je kunt die begeerlijke stralende huid een handje helpen door amandelolie in je skincareroutine op te nemen. Het kalmeert en hydrateert je huid en de olie heeft een egaliserende werking.

Bron: L'Officiel USA | Beeld: iStock

Beauty
  • Haircare, Split Ends Treatment. Woman Applying Serum Or Essential Oil Caring For Damaged Dry Hair Posing Standing In Modern Bathroom At Home. Beauty Routine Concept