'Brown noise' zou weleens het antwoord op slapeloze nachten kunnen zijn

Althans, zo beweert TikTok.

Verduisterende gordijn in de slaapkamer, lavendelspray op je kussen, een kalmerende playlist - we've tried it all, maar soms is het gewoon niet mogelijk om in slaap te gevallen. Draai jij met regelmaat een plafonddienstje? Dan zou brown noise jou volgens TikTok kunnen helpen om in slaap te vallen.

White noise

De kans is groot dat je weleens hebt gehoord van 'white noise'. Wellicht heb je dit zelfs al eens gebruikt als je moeder bent van een kleine spruit. White noise wordt namelijk veel gebruikt bij baby’s, zodat ze rustig in slaap kunnen vallen. Naast het begrip white noise heb je ook 'pink noise'. De geluiden van die twee soorten lijken best op elkaar, maar pink noise is net een tandje zachter. Dit komt doordat hier de lagere tonen worden versterkt, waardoor het wat minder 'storend' is.

Brown noise

Nu is er een nieuwe kleur toegevoegd aan deze twee begrippen: 'brown noise'. Om het nog wat ingewikkelder te maken, wordt dit ook wel 'red noise' genoemd. Hoewel dit begrip misschien nieuw voor je is, is het niet geheel onbekend voor experts. Het wordt namelijk al veel gebruikt in combinatie met andere geluiden.

@adhdvision What does THIS sound do to your #adhd brain?💙 #adhdtiktok #adhdsquad #adhdawareness ♬ Brown noise - Pure Brown Noise - Power of Noise

ADHD

Waar is brown noise eigenlijk goed voor? Verschillende slaapexperts zeggen dat dit geluid je helpt om je gedachtes los te maken, waardoor je heerlijk in slaap valt. Nog een belangrijk element van dit geluid is dat het mensen met ADHD helpt om te ontspannen, zo is op TikTok te zien. Veel verder onderzoek is er nog niet gedaan naar brown noise, maar er zal hoe dan ook meer aandacht aan worden besteed door de populariteit op TikTok.

Bron: Dingen voor vrouwen | Beeld: TikTok, Breakfast at Tiffany's