Zien: Bella Hadid krijgt jurk opgespoten in futuristische fashion finale

Van een spuitbus naar een jurk: Bella Hadid en Coperni maakten diepe indruk.

Cannes Broker screening NG

Heel mode-minnend Instagram is dit weekend in rep en roer. Bij de modeshow van designhuis Coperni bestond het slotstuk van de collectie namelijk uit een wel héél bijzonder gezicht. Is het mode? Is het performance art? Is het een nod naar wijlen Alexander McQueen? Ook wij raken er niet over uitgepraat.

Paris Fashion Week

De Fashion Week in Parijs is in volle gang. Modellen en celebrities alike rennen van hot naar her om front row of op de runway te verschijnen voor 's werelds grootste modehuizen.

En van Loewes showstopping bloemendesigns tot leer en mesh bij Off-White: er is al heel wat bijzonders op de catwalk voorbijgekomen. Maar de designers van Coperni pakten het gisteravond extra groots aan.

Opgespoten jurk

Bij het slotstuk van hun Spring/Summer 2023-show kwam Bella Hadid namelijk in slechts een minimale string en een set slingback pumps tevoorschijn. Zij poseerde op een lichtgevend podium, waarop vervolgens twee specialisten met een soort airbrush-techniek het model langzaam van top tot teen bedekten in een fijne, witte stof.

View this post on Instagram

A post shared by coperni (@coperni)

Beetje bij beetje kreeg de creatie vorm: van bodypaint transformeerde de look naar een lichte, witte jurk met een split en off the shoulder bandjes.

Futuristische throwback

Al met al was het een bijzonder futuristisch kijkje in hoe mode zich de komende jaren zou kúnnen ontwikkelen. Vogue weet te melden dat de jurk is verzonnen door Fabrican, het bedrijf dat de spray-on stof heeft ontwikkeld.

Wij zien naast de blik op de toekomst uiteraard ook een ode aan het verleden. Dit is immers niet de eerste keer dat een model tijdens een runway finale ter plekke met een verfspuit onder handen wordt genomen. Zo staat het moment waarop model Shalom Harlow bij het slot van Alexander McQueens Spring 1999-show door twee robotarmen met verf wordt bespoten in ons geheugen gegrift.

Bella reageert

Dat de opgespoten jurk flink wat losmaakte, viel vandaag wel te merken op sociale media. Bella Hadid nam zelf de tijd voor een korte reactie. "Ik heb hier tot morgen geen woorden voor. Dank voor alle liefde."

Ze vervolgde: "Dit had allemaal niet kunnen gebeuren zonder de passie, het harde werk en de toewijding van het volledige Coperni-team. Ik houd van jullie. Ik zal voor eeuwig aan dit moment denken." Anders wij wel!

Bron: Business Insider, Vogue Runway, Coperni | Beeld: Brunopress