Tabloids schrijven over sportselfie Nicola Coughlan ondanks haar vraag dat niet te doen

De Britse roddelbladen vergeleken de sportfoto met een oudere foto van de actrice.

Lady Whistledown verspreidt in seizoen twee van Bridgerton weer de sappigste roddels over the ton. Nicola Coughlan, die de rol van Penelope aka Lady Whistledown voor haar rekening neemt, is er in het echte leven echter helemaal niet van om zomaar over anderen te praten. Zo postte ze een onlangs een gymfoto van zichzelf en gingen de Britse tabloids ermee aan de haal.

We hopen altijd dat we een stuk vooruit zijn gegaan in ons denken. Waar het vroeger nog 'normaal' was om in de roddelbladen te lezen over het buikje van die ene celebrity, of hoeveel de ander wel niet was afgevallen, zien we dat nu gelukkig niet vaak meer voorbijkomen. De tabloids bewijzen helaas het tegendeel.

Post-workout-selfie

Nicola Coughlan postte onlangs in haar Instagram stories een post-workout-mirrorselfie, waar de actrice bij schreef: "Als ik ooit vóór m'n werk ga sporten, dan verdien ik wel een speciale medaille en dat is gewoon de waarheid."

'Transformatie'

Gewoon een grappige en herkenbare opmerking, maar de tabloids zagen meer in de foto waarin Nicola te zien is in een sportbeha en -legging. Een aantal Britse roddelbladen postten de foto en zeiden dat Nicola de kans nam om "haar lichaamstransformatie te laten zien" en om "fans te overdonderen" met haar "trim new look". De actrice heeft echter nooit iets gezegd over het "transformeren" van haar lichaam. Daarbovenop legden enkele tabloids de foto naast een oudere foto van Nicola om te laten zien hoeveel de actrice zou zijn afgevallen.

Meningen

Extra zuur is dit, omdat Nicola begin 2022 een post deelde waarin ze vroeg aan haar volgers om op te houden met het becommentariëren van haar lichaam. "Als je een mening over mijn lichaam hebt please, please deel dit niet met mij." De actrice legde toen al uit dat zelfs als mensen het goed bedoelen, zij ook maar een mens is en het dan erg moeilijk is om al die meningen over hoe je eruitziet van je af te laten glijden.

"Als je een mening over mij hebt, dan is dat oké. Ik begrijp dat ik op tv ben en dat mensen dingen over me denken, maar ik smeek je om dat niet naar me toe te sturen." Het is niet de eerste keer dat Nicola aangeeft dat ze geen reacties over haar lichaam wil krijgen. De actrice deelde meer dan een jaar geleden een essay op Twitter dat ze ruim twee jaar geleden voor The Guardian had geschreven. “Kunnen we acteurs op hun werk beoordelen en niet op hun lichaam? En kunnen we in interviews alsjeblieft vrouwen niet meer vragen naar hun gewicht, vooral als het compleet irrelevant is? Ik zie veel interviews van tien jaar geleden waarvan mensen nu zeggen: ‘Oh, wat waren de vragen ongepast!’ Helaas gebeurt dit nog steeds”, schreef Nicola. “Elke keer dat iemand mij over mijn lichaam vraagt, maakt dat me zo oncomfortabel en verdrietig dat ik niet gewoon over mijn werk kan praten. Het werk waar ik zo van houd.”

Bron: Stylist | Beeld: BrunoPress