Fleece is de onverwachte stof waar iedereen opeens gek op is

De comfortabelste en warmste trend van dit moment.

Vele winters op een rij beperkten we onze liefde voor fleece tot knusse dekentjes op de bank. En of het nu geïnspireerd is door de hoge energieprijzen of niet, fleece is having a moment. Items van deze stof zijn meer in trek dan ooit.

De populariteit van de fleece

We kunnen niet de enige zijn die momenteel een fleece-item hebben. De warme stof is heerlijk voor de koude dagen, maar velen dragen het nog niet naar kantoor, naar een date met vrienden of naar andere gelegenheden. Al gaat daar vermoedelijk verandering in komen. Fleece blijkt namelijk de verrassing van het jaar te zijn. Hoewel het nooit echt een fashionable reputatie had – vooral verstandige vaders en oma’s hadden ‘m –, winnen fleece-items nu snel aan populariteit. Zelfs model en modekenner Alexa Chung heeft er een.

De stof is dik en dat maakt hem perfect voor de winter. Bovendien is de styling ervan ook geen hogere wiskunde. Een (wit) fleecevest kun je combineren met een leren broek, een gewone jeans of met een cargo pants, al geeft laatstgenoemde optie je outfit wel een beetje een outdoor-feel.

Ook kun je experimenteren met broeken. Draag een fleecevest bijvoorbeeld met een flared jeans en puntschoenen (influencer Oumayma Elboumeshouli laat hieronder zien hoe zij die combi rockt). En ook de combinatie baggy jeans + sportieve sneakers werkt goed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexa Chung (@alexachung)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Spedding (@speddingemma)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Most (@claire_most)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARIE WIBE JEDIG (@mariejedig)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Trust Me, Buy This (@trustmebuythis)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stacy (@stacynordstar)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lauren Findlay (@laufindlayx)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KATHI 🌻🌈🌞 (@kathinkaathi)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bella Boye (@bella_the_tapper)

Fleece wassen

Fleece is natuurlijk geliefd om z’n zachte feel. Die wil je dus ook graag behouden als je fleece-items gaat wassen. Gelukkig kun je de stof gewoon in je wasmachine wassen. Zorg er wel voor dat je de stof niet te heet wast, fleece kan namelijk niet zo goed tegen warmte en kan daardoor krimpen.

Gebruik ook geen wasverzachter om jouw item zacht te houden, dit middeltje kan er namelijk voor zorgen dat fleece minder goed isoleert, en jou dus minder goed warm kan houden. Laat je fleece na het wassen overigens aan de lucht drogen en strijk de stof niet. That’s it!

Bron: WhoWhatWear, Mijn woontextiel | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws