Trend du moment: kleurrijke herfst- en winterjassen

Om je wintergarderobe mee op te fleuren.

Gezien deze weeks warme temperaturen, denken de meesten nog niet na over een warme winterjas. But hear us out. Naast het feit dat we allemaal weten dat het weer in Nederland zo om kan slaan, wil je ook echt niet achter het net vissen wanneer het op de trends van dit seizoen aankomt!

Trending

Wanneer we shoppen voor een winterjas, hopen we er een te vinden die warm en comfy is. Al willen we er ook eentje die stijlvol is. Traditiegetrouw bespreken we de trends op herfst- en winterjassengebied dan ook elk najaar. Vorig jaar waren de puffer jackets, duvet-jassen en quilted coats erg populair – laatstgenoemde is dat dit jaar overigens weer – maar een ding viel ons wel op aan deze trends. Erg kleurrijk waren ze niet. Dat is komend seizoen wel anders!

Dit seizoen zit je goed met een kleurrijke jas. Voelt misschien wat tegenstrijdig in een seizoen waarin juist de donkere kleuren domineren, maar eigenlijk is het best logisch. Een winterjas heb je continu aan en speelt daarom een grote rol in je ensemble. Met een kleurrijke jas kun je je outfit makkelijk van wat joie de vivre voorzien. Zéker leuk in de decembermaand. En zo moet ook Marc Cain erover gedacht hebben.

Marc Cain is altijd al weggeweest van kleur, maar doet dit seizoen een schepje bovenop die liefde. De huidige collectie omvat felle kleuren, expressieve prints en fake fur-stoffen. Denk aan een levendige blauwe jas, een gifgroene puffer of een paarse teddy. Het label heeft het allemaal – al vind je ook mooie witte items in de collecties van het merk, voor degenen die hun outerwear graag wat bescheidener houden.

Colorblocking

Bovenstaande jassen zijn stuk voor stuk pareltjes en de kans is groot dat jouw oog op een van de jassen is gevallen. Nu zijn de jassen op zich natuurlijk al eyecatchers, maar wie haar color game naar een hoger niveau wil tillen, kan de jas combineren met andere kleuren. Colorblocking is deze herfst namelijk ook weer erg geliefd.

Combineer je meerdere kleuren in je outfit? Dan kun je het natuurlijk zo gek maken als je wilt. Houd het subtiel door enkel gekleurde accessoires te dragen, of draag onder een felgekleurde jas contrasterende kleuren. Het kan deze winter allemaal!

Bron & beeld: Marc Cain 

Laatste nieuws