Meghan Markle over moederschap: ‘Het voelt af en toe als een wervelwind’

In haar podcast bespreekt Meghan het moederschap samen met actrice Pamela Adlon.

Het moederschap wordt nog erg verheerlijkt en geromantiseerd. En dat terwijl het vaker dan niet écht aanpoten is. Meghan Markle neemt daarom in haar podcast Archetypes samen met actrice Pamela Adlon het moederschap eerlijk onder de loep.

Moederschap

In haar wekelijkse podcast Archetypes bespreekt de hertogin van Sussex elke week samen met een gast de stereotypen waar vrouwen mee te maken krijgen. Deze keer was actrice Pamela Adlon te gast, die zelf drie dochters heeft. De moeders bespraken openhartig hun ervaringen rondom het moederschap en de tegenslagen die daarbij kwamen kijken. Zo vertelde Pamela dat ze zich op een gegeven moment niet meer thuis voelde bij andere moeders, en Meghan gaf toe dat ze dat begreep.

Al klinkt er ook veel trots door in de podcast. Zo vertelt Meghan dat haar dochtertje nu kan lopen. “Lili is begonnen met lopen. Ze is een jaar en een paar maanden oud. Dus ja, ik zit er middenin, de eerste stapjes.”

Ochtendspits

Ook vertelde Meghan openhartig over de zogenoemde ‘ochtendspits’ waar zij en Harry elke ochtend in zitten met hun twee peuters. Het stel staat altijd tegelijk op met dochter Lili. Samen met Harry maakt ze de lunchbox van Archie klaar – die een half uur later naar beneden wordt gebracht door zijn vader – en geven ze de honden wat te eten.

Daarna ontbijten ze samen als gezin, iets wat de Duchess naar eigen zeggen erg belangrijk vindt. “Ik maak ontbijt voor hen alle drie. Het is heel belangrijk voor me. Ik doe het dan ook graag. Voor mij voelt het als de beste manier om de ochtend te beginnen.”

Chaos

Doordat de ochtendspits nu al een ‘chaos’ is voor het stel, is er één ding glashelder voor Meghan: “De ochtendspits wordt vast alleen maar chaotischer naarmate de kinderen ouder worden”, vermoedt ze uit. En hoewel de hertogin nu al rekening houdt met de toekomst, geeft ze toe dat het ook nu af en toe al voelt als een ‘wervelwind’.

Bron: Beau Monde, Hello! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws