Dit zijn de grootste denimtrends van dit moment

Toegegeven, wij vermoeden dat deze trends nooit uit de mode raken.

PFW - Mugler Street Style - Day 2

Als er iets constant is in de wereld van mode, is het wel denim. Never goes out of style. Al is het de ene keer de skinny denim die furore maakt, en de andere keer een denim gilet. Ben je benieuwd naar de denimtrends du moment? Wij zetten ze op een rijtje.

High-rise + wide-leg denimcombi

Een jeans die én een hoge taille heeft én wijde pijpen? Die blijken nu dus enorm in trek. "Ze brengen het beste samen van comfort en verfijning", vindt Aimi Sahara, founder van denimmerk Tu Es Mon Tresor. Op koude dagen zorgt het ervoor dat je rug warm blijft, ook als je vooroverbuigt, en op warme dagen geeft het (letterlijk) wat ademruimte rondom je benen. Aan Marie Claire USA vertelt Sahara dat ze deze denimstijl graag met een kortere top of met een V-hals t-shirt draagt.

Denim maxiskirts

De maxiskirt zien we elk jaar opnieuw, maar dit keer is-ie wat anders. Het is namelijk de maxiskirt van denim die helemaal in is. Sonia Mosseri, co-founder van het denimmerk Still Here, is gek op het item. Ze combineert 'm zelf graag met een witte tanktop of op koudere dagen met een wit t-shirt. Simpel, maar chic!

Witte denim

We denken vaak aan blauw denim, maar de spijkerstof komt in vele andere kleuren. Zwart bijvoorbeeld, al is momenteel een witte of zandkleurige spijkerbroek ook erg in. "Natuurlijke zandtinten en gebroken witte denimstukken zijn de volwassen versies van mijn jeans uit de jaren 90", aldus Brigette Deshais, Vice President bij AYR Jeans.

Spijkerjassen

De kans is groot dat je een jas van denim in je garderobe hebt hangen. En dat komt goed uit, want deze jassen zijn nog altijd hot and happening. Met name de oversized variant is erg populair. Je kunt gaan voor een neutrale versie, maar ook spijkerjassen met een unieke twist (denk aan color-blocking) zijn erg leuk om je outfit mee naar een hoger niveau te tillen.

Bron: Marie Claire USA | Beeld: BrunoPress