Kleine gewoontes die jouw werkdag een stuk productiever kunnen maken

Zoveel werkt kost het je niet, maar het levert je wél veel op.

Elk succesvol project heeft een goed plan, goed talent en goede inzet nodig. Oké, en productiviteit. Wij vertellen hoe je dat laatste een kleine boost kunt geven.

1. Positieve mentaliteit

Als je wakker wordt, heb dan even een ik-momentje. Bedenk bijvoorbeeld wat je intenties voor de dag zijn of schrijf in de ochtend een paar minuten iets op in een boekje. Zo verbind je je eerst met jezelf, voordat je je focust op de rest.

2. Communicatie

Het is van belang om het vertrouwen te winnen van de mensen die een belangrijke rol kunnen spelen in je succes. Plan gezamenlijke momenten met je team in, maak een koffiepraatje of doe een drankje na werk.

3. Eerste stap

Creëer kansen en wacht niet totdat iemand jou een kans aanbiedt. Als je iets graag wilt, werk er hard voor en ga ervoor.

4. Lijstjes

Schrijf je taken en doelen op. Hierdoor blijf je gefocust en houd je je verantwoordelijkheden overzichtelijk.

5. Blijf flexibel (letterlijk)

We weten allemaal dat bewegen goed is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Maar wist je dat bijvoorbeeld yoga stress en angst kan verminderen? Dat kan weer een voordeel op je werk zijn.

6. Voorbereiden op het ergste

Met positief denken kom je een heel eind. Maar wanneer je bijvoorbeeld een nieuw project hebt: probeer eens te denken aan het ergste scenario. Hierdoor krijg je misschien inzichten wat je eraan kunt doen om dit te voorkomen. Daarnaast kan het ook helpen om met teleurstellingen om te gaan.

7. Blijf verbonden

Het kan moeilijk zijn om werk en privé in balans te houden. Vooral als je het enorm druk hebt op je werk, kan het voorkomen dat je weinig vrije tijd hebt. Laat af en toe wat van je horen. Een klein gebaar neemt maar een paar seconden in beslag.

8. Vergelijk jezelf niet met anderen

Door jezelf continu te vergelijken met anderen, kan je vertrouwen een stuk naar beneden zakken. Jij bent jij en niet iemand anders. Erken je eigen successen en weet waar je goed in bent. En stop met jezelf vergelijken met anderen, dat gaat je niet verder brengen.

Bron: Marie Claire (archief) | Beeld: Judit Peter (Pexels) 

Laatste nieuws