Moet je een wasbeurt uitstellen als je je haar net hebt geverfd?

Alles om je nieuwe haarkleur zo lang mogelijk te behouden.

Als je je haren net hebt gekleurd bij de salon, dan wil je er zeker van zijn dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Want een nieuwe haarkleur is een hele investering. Wij vroegen ons dan ook af of het eigenlijk een verschil maakt om je wasbeurt uit te stellen als je je haren net hebt geverfd.

Mythe

Volgens haarspecialist Sydney Palmer, is het mythe als je gelooft dat je kleur de eerste paar dagen nog moet ‘hechten’ aan je haar. “De haarkleur trekt niet meer in dan het al heeft gedaan.”

Het schijnt dat het wassen van je haar, direct na het kleuren, niet echt het probleem is. Zo vertelt kleurspecialist Jade Krommer aan PopSugar, dat het juist om de producten gaat die je gebruikt, in plaats van de tijd tussen de wasbeurten door.

Warm water

Maar wist je dat warm water ook een boosdoener kan zijn? Elke haarlok heeft een schubbenlaag, deze laag houdt de kleur vast als je het verft. Maar als je je haar wast, vooral in heet water, dan loop je het risico dat de schubbenlaag zich opent en dat de kleur ‘loslaat’.

De haarspecialist raadt daarom aan om gekleurd haar in koud water te wassen. “Dit zorgt ervoor dat je haarschubben gesloten blijven en dat je haarkleur in je lokken blijft zitten. Warm water opent de laag sneller en laat de kleur eruit lopen, waardoor het sneller kan vervagen.”

Spreekt een koude douche je minder aan? Dan kun je er ook voor kiezen om je haar minder vaak te wassen.

Bron: PopSugar Beauty, Marie Claire (archief) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws