6x wat kappers nooit zouden doen met hun eigen haar

Op hun TikTok-accounts vertellen de haarstylisten wat ze zelf nooit zouden doen.

We willen allemaal het beste voor onze lokken, maar soms zorgt onwetendheid ervoor dat we het tegenovergestelde doen. Haarstylisten leggen op TikTok uit welke dingen zij nooit zelf zouden doen met hun haar.

Vieze lokken verven

Haarstylist Mell Guido vindt dat het belangrijk is om je haar goed te wassen voordat je het gaat verven. “Het is superbelangrijk om al het vuil uit je haar te verwijderen voordat je het gaat verven.” Ze legt uit dat het haar anders de kleur niet goed opneemt, waardoor het vlekkerig kan worden. “Werk daarom altijd met een diepreinigende shampoo.”

@manesbymell Comment if youve been victimized by any of these 5 things ❤️‍🩹 #hairtok #curltok #curlyhair #manesbymell ♬ original sound – Manes by Mell

Té vaak je haar wassen

Als we celebrity-kapper Joseph Maine mogen geloven, is het beter om je haar helemaal niet meer te wassen. “Ik ben een gekke man als het aankomt op shampoo. Ik zou mijn haren liever níet wassen, dan dat ik dagenlang was met shampoo boordevol ingrediënten als sulfaten en siliconen.” Volgens Maine vertroebelen deze ingrediënten de kleur van je haar en worden deze zelfs in verband gebracht met haaruitval. “Een shampoo is er om je haar voorzichtig te reinigen en heeft die ingrediënten allemaal niet nodig. Lees voortaan goed de verpakking.”

Link tool: post not found

Haar borstelen zonder beschermingsspray

Kapper van 10 Haircare Carolyn Aronson geeft als advies nooit je natte haar te borstelen zonder een beschermingsspray. “Ik borstel nooit nat haar zonder er eerst een beschermingsspray op te spuiten en dan met name in je haarpunten. Anders gaan je lokken klitten en zullen ze uiteindelijk breken.”

Hete tools gebruiken bij nat haar

“Ik zal nooit hete hulpmiddelen gebruiken als mijn haar niet honderd procent droog is”, laat celebrity-haarstylist Justine Marjan weten. “Dat is namelijk zo schadelijk. Bovendien slaap ik altijd op een zijden kussensloop, zodat mijn haar glad blijft.”

Te vaak zilvershampoo gebruiken

Volgens kapper Tiffany Gilmore van het Sage Hair Collective gebruiken dames met blonde en grijze lokken erg graag zilvershampoo. Zo halen ze de gele gloed uit het haar. “Maar zilvershampoo mag je absoluut niet te vaak gebruiken”, laat ze weten. “De paarse deeltjes in de shampoo kunnen zorgen voor uitdroging en kleurvorming.”

@sagehairnola #nola #nolamomsblog #nolahairstylist #5thingschallenge #dosanddonts #hairdont #nolamom #neworleans #nolauptownsalon #neworleanshaircolor #colorclient #momhair #haircolortips #haircare #nolawoman #followyournola ♬ original sound – Sagehairnola

Je haar de hele dag niet kammen

“Je kunt het beste niet de hele dag je haar ongekamd laten”, vindt Cristina B van Rita Hazan. Ze snapt dat je het zonde vindt om je haar te borstelen als je haar strak in de lak zit of als je mooie krullen hebt, maar toch moet je het niet ongekamd laten. “Het dagelijks borstelen van je haar is belangrijk om gespleten punten en haarbreuk te voorkomen. Anders ontstaan er breuken en die moeten altijd worden verwijderd”, aldus Cristina.

Bron: Pure Wow, Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws