Op deze leeftijd ontbreekt de balans tussen werk en privé het meest

Maar hoe ouder je wordt, hoe beter het wordt!

Een keertje klagen over het werk doen we allemaal weleens. De een meer dan de ander natuurlijk. En wellicht hebben we er een verklaring voor gevonden. Uit onderzoek blijkt nu namelijk op welke leeftijd we het minst ontevreden zijn over de balans tussen werk en privé.

Onderzoek

20 procent van de werkenden tussen de 25 tot 34 jaar vindt dat hun werk en privé uit balans is, zo blijkt uit een onderzoek van YouGov. Datzelfde vindt 16 procent van de mensen tussen de 18 en 24 jaar oud.

E-mails beantwoorden buiten werktijd was een van de grootste struikelblokken waar de ondervraagden tegenaan liepen. Bijna de helft van de ondervraagden gaf aan werkgerelateerde mails te lezen en versturen buiten werktijd, en 38 procent gaf toe weleens werktelefoontjes te krijgen terwijl ze vrij waren of zelfs vakantie hadden!

Ongelukkig

Maar er komt gelukkig een moment waarop je wel weer tevredener zult zijn met je job. 86 procent van de ondervraagden in de leeftijd van 35 tot 44 zei namelijk tevreden te zijn met hun baan. De 55-plussers waren het gelukkigst met de balans tussen werk en privé; negentig procent gaf aan tevreden te zijn. Dus met de jaren ga je de balans meer waarderen – en weet je waarschijnlijk beter hoe je je tijd het beste kunt verdelen.

Bron: Metro UK, Marie Claire (archief) | Beeld: Younger